Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszelben már napirenden van a migránsvízum

Zelenka Dóra

2019.03.01. 14:30

Magasabb fokozatba kapcsolt a LIBE (Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság), a bevándorláspárti képviselõk gõzerõvel kampányolnak, szerintük ugyanis az Európába érkezõ migránsok száma még mindig alacsony a globális igényekhez képest.

Soros után a LIBE is megkezdte kampányát. A tavaly elfogadott jelentésükben arra kérik az Európai Bizottságot, hogy március 31-ig nyújtsanak be egy rendeletre irányuló javaslatot az "európai humanitárius célú vízum létrehozására" a folyamat gyorsításának céljából.

A határok a politikusok legrosszabb találmányai" 

– fogalmazott az Európai Bizottság elnöke 2016-ban.

Jean-Claude Juncker azután mondta ezt, hogy milliós nagyságrendű tömeg érkezett Európa partjaihoz, főként a közel-keleti országokból.

A bevándorláspárti többségű Európai Parlament ekkor az illegális bevándorlás minél hatékonyabb lebonyolítása végett elindította a „humanitárius célú” vízumok, azaz a migránsvízumok ügyét. A katalizátor szerepét a Judith Sargentinit, a Soros-párti, Magyarországot elítéltető EP-képviselőt is soraiban tudó Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) vállalta magára. 

2017 áprilisában elfogadták az Európai Parlament új menekült- és migránsáramlatok kezeléséről szóló jelentését, amelyben többek között leírták, hogy további erőfeszítéseket kell tenni "a legális útvonalak létrehozása és megerősítése érdekében, amelyek kiegészítik az áttelepítést."

Mindezt természetesen a hazai balliberális pártok képviselői egyöntetűen támogatták.

Az Európai Unió első embere, Jean-Claude Juncker 2017 novemberében azt nyilatkozta:

Úgy gondolom, hogy ha nem ajánlunk bevándorlási útvonalakat Európába, illetve azon belül, akkor el fogunk veszni.”

Juncker nyilatkozata után egy évvel az Európai Parlament már döntött is a migránsoknak szóló meghívók ügyében.

A migránsvízumról szóló szavazás elsőre sikertelennek bizonyult, viszont technikai hibára hivatkozva sikerült új voksolást kezdeményezniük, így azt a második szavazáson elfogadták.

2018 decemberében tehát többséget kapott a migránsvízumokról szóló javaslat.

A tervezet jelentéstevője, Fernando López Aguilar spanyol szociáldemokrata EP-képviselő a szavazást megelőzően kiemelte: hogy az EP emberibb választ kíván adni a migráció problémájára.

A jelentés megszavazása által legális út nyílhat Európa irányába azok számára, akik a borzalmak és az üldöztetések elől menekülnek, akik ezért gyakran az életükkel fizetnek, valamint embercsempészek kíméletlen karjai közé kerülnek."

A jelentés elején lévő állásfoglaló indítvány a következőképpen indokolja a migránsvízumok szükségességét: "a humanitárius védelemhez kapcsolódó nemzeti eljárások alapján, vagy áttelepítés útján befogadott személyek száma továbbra is alacsony a globális igényekhez képest."

A jelentésben szereplő másik indok szerint pedig sürgősen szükség van a biztonságos és legális beutazási lehetőségekre az unióba, köztük az európai humanitárius vízumokra.

A bevándorláspárti képviselők szerint az európai szabályozáson is változtatni kellene, ugyanis az Európai Bíróság egy tavalyelőtti márciusi ítéletében kimondta, hogy a tagállamok az uniós jog értelmében nem kötelesek migránsvízumot adni.

A jelentést elfogadók csapata – élén Judith Sargentinivel – odáig is elment, hogy ha rajtuk múlna, akkor az Európai Unió általános költségvetésének egy része a bevándorlók meghívásra menne el a „a szolidaritás és a felelősség tagállamok közötti igazságos elosztási elvének” megfelelően.

A tagállamokat egy úgynevezett Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból való részesedéssel akarták „motiválni”, így az az ország, amely migránsvízumot ad, ugyanúgy részesül az alapból, mintha áttelepítéssel fogadott volna be bevándorlót.

Migránsvízum mellett migránsútvonalra is szükség van.

A dokumentum végén olvasható: az áttelepítés nagyon jó, de nem elég, egyéb utak is kellenek a migránsoknak.

Az áttelepítést nagymértékben támogatja az előadó, azonban az nem lehet az egyetlen jogi és biztonságos út, mivel csak a már elismert menekültek korlátozott csoportját érinti"  

– mondta Juan Fernando López Aguilar, a tervezet jelentéstevője.

Brüsszel mindezt igyekszik elhallgatni. 

Miközben a migrációt álproblémának tartják és minden erejükkel bagatellizálni próbálják azt, a színfalak mögött saját maguk ismerik el a folyamat létét, és őrült módon siettetnek minden, a bevándorlást könnyítő, menedzselő döntést. Emellett pedig igyekeznek elítélni és hazugnak beállítani azokat az országokat, akik szerint a tömeges illegális migráció veszélyes és meg kellene állítani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére