Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszelhez könyörög az olasz miniszterelnök, hogy segítsenek a migránsok befogadásában

Sümeghi Lóránt

2017.07.03. 18:28

Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök az Európai Unió segítségét sürgette hétfõn annak megakadályozásában, hogy az Olaszországba érkezõ migráció fenntarthatatlan helyzetet teremtsen és ellenséges társadalmi reakciókhoz vezessen.
RÓMA, 18:28

Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök az Európai Unió segítségét sürgette hétfőn annak megakadályozásában, hogy az Olaszországba érkező migráció fenntarthatatlan helyzetet teremtsen és ellenséges társadalmi reakciókhoz vezessen.

Gentiloni kijelentette, hogy Olaszország egésze a migránsok befogadásán dolgozik, és ebben Európa együttműködését is kéri. Szerinte ez szükséges, ha Európa hű akar maradni saját elveihez, történelméhez és civilizációjához, és szükséges Itália számára is, hogy elkerüljük, hogy a helyzet fenntarthatatlanná váljon és ellenséges reakciókat váltson ki az olasz társadalomban, amely eddig példaszerűen reagált, befogadásról és összefogásról téve tanúbizonyságot.

Az olasz kormányfő az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) római székházában zajló konferencián szólt az olaszországi migrációs helyzetről, a francia, a német és az olasz belügyminiszter Párizsban tartott találkozóját követően. 

Az olasz kormányfő által említett társadalmi feszültségre utal az az incidens, amely szombatra virradóan történt a lombardiai Carpeneda di Vobarnóban. Ismeretlenek két Molotov-koktélt dobtak egy szálloda épületéhez, amelyet 35 menedékkérő befogadására jelöltek ki. Ezt megelőzően a calabriai San Ferdinando menekülttáborában ütött ki tűz, és hatósági források szerint a migránsok emelte sátrakat szándékosan gyújtották fel. Az Il Mattino című nápolyi napilap értesülései szerint az olasz nemzetbiztonsági hatóságok már jelezték az olasz parlamentnek, hogy

a folyamatosan növekvő migráció olyan társadalmi helyzetet teremthet Olaszországban, amely veszélyessé is válhat. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére