Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális terrortámadás Egyiptomban - több mint 200 halott

888.hu

2017.11.24. 15:18

Több robbantásos merényletet követtek el pénteken Egyiptomban egy mecsetnél. Az áldozatok számáról ellentmondásos elsõ hírek érkeztek, de az egyre biztosabbnak tûnik, hogy a halálos áldozatok száma meghaladhatja a kétszázat.
BIR AL-ABED, 15:18

Több robbantásos merényletet követtek el pénteken Egyiptomban egy mecsetnél. Az áldozatok számáról ellentmondásos első hírek érkeztek, de az egyre biztosabbnak tűnik, hogy a halálos áldozatok száma meghaladhatja a százat.

A merényletet a Sínai-félszigeten hajtották végre. Az elkövetők akkor robbantották fel a mecset köré telepített eszközeiket, amikor a hívek épp távoztak a templomból. Akik túlélték a robbanásokat, azokra lőni kezdtek.

A támadás a Bir al-Abed-i al Rauda mecsetnél történt, közvetlenül a péntek déli imák után.

A helyi rendőrség szerint a támadók járművekből kezdtek lőni a mecsetből menekülő hívőkre a robbanás után.

Egyiptom régóta óta harcol az iszlamista felkelők ellen, és ez a küzdelem 2013 óta különösen kiélezett. Az iszlamisták azután kapcsoltak magasabb fokozatba, hogy esz-Szíszi tábornok átvette hatalmat a demokratikus választásokon megválasztott iszlamista Muzulmán Testvériségtől.

A támadásban az egyiptomi állami média szerint kétszázan haltak meg. A BBC információi szerint azért érhette támadás a mecsetet és a hívőket, mivel ebben az időpontban a biztonsági erőknél szolgáló tisztségviselők, katonák, hatósági emberek hozzátartozói tartózkodtak a templomban nagy számban.

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ki állhat a merénylet mögött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére