Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális tüntetések Bagdadban

888.hu

2017.02.11. 19:28

Az iraki rendõrség könnygáz és gumilövedékek bevetésével kergetett szét egy több ezer fõs tüntetést szombaton a Bagdad központjában lévõ, szigorúan õrzött Zöld Zóna közelében. A tüntetõk és a rendõrök összecsapásában a hatóságok szerint meghalt egy rendõr, további hét pedig megsebesült, valamint megsebesült 11 tüntetõ is.
BAGDAD, 19:28

Az iraki rendőrség könnygáz és gumilövedékek bevetésével kergetett szét egy több ezer fős tüntetést szombaton a Bagdad központjában lévő, szigorúan őrzött Zöld Zóna közelében. A tüntetők és a rendőrök összecsapásában a hatóságok szerint meghalt egy rendőr, további hét pedig megsebesült, valamint megsebesült 11 tüntető is.

A Muktada asz-Szadr iraki síita hitszónokot támogató több ezer tüntető egy szeptemberre kiírt tartományi választást felügyelő bizottság átalakítását követelte, mert azzal vádolják a testületet, hogy asz-Szadr riválisának, a szintén síita Núri al-Máliki volt miniszterelnöknek kedvez – közölték szemtanúk.

A tüntetés kezdetben békés volt, de a demonstrálók egy része meg akarta közelíteni a Zöld Zónát, amelyben számos kormányzati és nagykövetségi épület van, és azt a rendőrség már nem engedte, először könnygázt, majd gumilövedékeket vetett be a tüntetők szétkergetésére. Végül a demonstrálók egy része összecsapott a rendőrökkel – írta az MTI.

A demonstráció szervezői szerint körülbelül kéttucatnyi tüntető fuldokolt a könnygáztól, másokat eltaláltak gumilövedékek, de súlyos baja senkinek nem esett közülük.

Muktada asz-Szadr egyrészt mindig hevesen tiltakozott az amerikai erők iraki jelenléte ellen, az amerikai Közel-Kelet-politika ellen, másrészt rossz a viszonya az olyan iraki síita politikai csoportokkal – köztük a Haider al-Abádi jelenlegi miniszterelnök vezette csoporttal –, amelyek szövetségesei Iránnak. Irán iraki szövetségesei közül a legerősebb Núri al-Máliki, aki 2006-tól 2014-ig volt miniszterelnök, és most az egyik alelnök.

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére