Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bulgária is átmeneti felmentést kér az orosz kőolajra kivetni tervezett uniós embargó alól

888.hu

2022.05.05. 20:30

Csütörtökön Bulgária is jelezte, hogy más európai uniós tagországokhoz hasonlóan ideiglenesen felmentést kér az Európai Bizottság javaslata alapján az orosz kőolajra kivetni tervezett EU-embargó alól.

 

Alekszandr Nikolov energiaügyi tárcavezető a délkelet-európai energiaügyi miniszterek, valamint ukrán és azerbajdzsáni hivatali partnereik tanácskozását követően azt mondta, hogy a kérést a jövő héten fogják előterjeszteni.

 

Románia, Görögország, Törökország, Észak-Macedónia, Szerbia, Ukrajna, Bulgária és Azerbajdzsán képviselői a február 24-én Ukrajna ellen indított orosz háború nyomán ültek össze megvitatni együttműködésüket az energiabiztonság, valamint az energiaellátás diverzifikálása terén. Célkitűzéseik között szerepel egy regionális munkacsoport létrehozása az uniós energiabeszerzések támogatására.

 

Bulgáriát máris jelentősen sújtják a háború energiaellátási következményei. Az orosz Gazprom április végén leállította a gázszállítást az országnak, mivel a Bulgargaz cég a megállapított határidőn belül nem fizetett rubelben, ahogyan azt Moszkva követelte.

 

Látjuk, miként használják az energiaipart fegyverként.”

– mondta akkor Kiril Petkov bolgár miniszterelnök.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére