Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak Thunberg meg ne tudja: négyezer traktorral tüntettek Hamburgban

Forisek Ádám

2019.11.15. 16:38

Megtrollkodták a német zöldpolitikusokat a dolgozó emberek.
Teljesen elárasztották Hamburg utcáit csütörtökön a traktorok, a tüntetők így tiltakoztak a német kormány új klímatörvényei ellen.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

A több mint négyezer traktorból álló, kilométeres hosszúságú konvoj természetesen teljesen megbénította a várost, legalábbis a rendőrség jelentése szerint. A tüntetők olyan transzparensekkel vonultak, mint „együttműködést a tiltások helyett”, vagy „ha nincs farm, nincs étel, és nincs jövő se”. A demonstrálók zöme a mezőgazdaságban dolgozik, a német kormány zöldpolitikája elsősorban őket érinti érzékenyen.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

A tüntetés kiváltó oka a német környezetvédelmi minisztérium (BMU) által korábban hozott korlátozások, melyek értelmében bizonyos gyomirtókat és műtrágyákat nem lehet használni. Az a ráció emögött, hogy ezzel a madarakat, rovarokat és a talajvizet kívánják megóvni, közben azonban a gazdák megélhetése komoly veszélybe került.

A gazdák hangsúlyozták, hogy a szigorú szabályozások miatt képtelenség dolgozni a farmokon, és sérelmezték azt is, hogy a kormány gyakorlatilag nem egyeztetett velük. A tüntetések szervezője szerint a környezetvédelmi miniszter, Svenja Schulze teljesen elzárkózott a párbeszédtől.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére