Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elérte csúcspontját az erőszak Kolumbiában a gerillákkal kötött békemegállapodás óta

888

2021.01.27. 06:58

Új csúcsot ért el az erőszak az év elején Kolumbiában az azt követő időszakban, hogy a kormány békét kötött az ország jelentős részét évtizedeken át terrorizáló marxista gerillákkal – figyelmeztetett kedden az egyezség részeként felállított különleges törvényszék.

A Különleges Béketörvényszék (JEP) adatai szerint 2021 első napjaiban 14 összecsapás történt fegyveres szervezetek és a rendfenntartók között, 14 közösségi vezetőt vagy jogvédőt, valamint öt korábbi gerillát gyilkoltak meg, és fegyveres szervezetek hét alkalommal csaptak össze egymással. Négyszer annyi vezetőt vagy jogvédőt ért halálos fenyegetés, mint egy évvel korábban, és a mészárlások, vagyis a háromnál több halálos áldozattal járó gyilkosságok száma is ötről hatra emelkedett.

A kormány 2016-ban kötött békemegállapodást a marxista lázadókkal, akik letették a fegyvert és párttá alakultak, de az ország távoli vidékein új fegyveres csoportok jöttek létre, és vették át az irányítást a gerillák egykori területein.

Iván Duque kolumbiai elnök kormánya a marxista gerillák soraiból kivált szélsőségeseket, a még aktív Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű gerillaszervezetet és a kábítószer-termelést és illegális bányászatot felügyelő bűnszervezeteket teszi felelőssé az erőszakért.

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére