Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dübörögnek a kvóták: még ki sem kötött a hajó, már szétosztották a migránsokat

Pörge Béla

2019.09.15. 10:18

Előre szétosztották az Ocean Viking utasait.

Matteo Salvini és a Liga kikerülése az olasz kormányhoz ahhoz vezetett, hogy Olaszország ismét megnyitja a kikötőit az úgynevezett civil mentőhajók előtt.

Elsőre ez egy nagyon emberséges lépésnek hangzik, hiszen a fuldoklókat ki kell menteni, a gond csak az, hogy a migránsok tisztában vannak vele, hogy a civil hajók nem a legközelebbi szárazföldre viszik őket (tehát vissza Afrikába, ahonnan jöttek), hanem Európába. Ez nettó embercsempészet, azonban a bevándorláspárti liberálisok ezt úgy állítják be, mintha humanitárius kötelessége lenne bármelyik európai országnak befogadni olyanokat, akiket afrikai vizeken mentettek ki a tengerből.

Fotó: AFP

Közben friss hír, hogy Portugália és Luxemburg is vesz át az Ocean Viking fedélzetén Lampedusához érkezett illegális bevándorlókból, előbbi nyolcat, utóbbi kettőt, Olaszország, Németország és Franciaország pedig 24-24-et – jelentette az ANSA olasz hírügynökség szombaton késő este római kormányzati forrásokra hivatkozva.

Az olasz kormány előtte, napközben már bejelentette, hogy a hajón tartózkodó 82 ember partraszállási engedélyt kapott a szigeten. Csütörtökön döntötték el Rómában, hogy a civil hajó kikötésének engedélyezését a csoport tagjainak európai szétosztásához kötik. Ez volt az első eset, hogy a kormány már azelőtt megkezdte illegális bevándorlók szétosztását, hogy hajójuk olasz területi vizekre ért. Ennek feltétele volt egy olyan nem hivatalos megállapodás, amely szerint ha száz migráns érkezik olasz területi vizekre, akkor tízen Olaszországban maradhatnak, a többieket szétosztják a tagállamok között.

Olasz sajtókommentárok szerint erről a rendszerről Franciaország és Németország már a nyáron döntött, és ez szerepel abban a megállapodásban is, amelyet a francia, a német, az olasz és a máltai belügyminiszter Máltán, szeptember 23-án készül aláírni – írja az MTI.

A megállapodás szerint Olaszország és Málta lesz ismét az első európai kikötő a földközi-tengeri migrációs útvonalon. Tehát az olasz kikötők megnyílnak, és ismét Olaszországra és Máltára hárul az érkezők első befogadása és azonosítása. Párizs és Berlin az érkezők 25-25 százalék befogadására kötelezi el magát, de kizárólag a menedékkérőnek minősülőket vennék át.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére