Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Durva verekedés volt a török parlamentben

Tóth Dalma

2017.01.20. 10:58

Az alkotmánymódosítások tovább erõsítik a török elnök, Recep Tayyip Erdogan hatalmát.
ANKARA, 10:58

Az alkotmánymódosítások tovább erősítik a török elnök, Recep Tayyip Erdogan hatalmát.

A török parlament eddig hét cikkelyt szavazott meg a 18-ból, de ha a többit is elfogadják, akkor népszavazást tarthatnak a módosításokról. Erdogan szerint, ha több hatalom központosul az elnök kezében, akkor stabilabb lesz az ország kormányzása. Olyan elnöki rendszert szeretne kialakítani, mint amilyen jelenleg Franciaországban működik.

A vita során az ellenzéki Aylin Nazliaka odabilincselte magát a pódium mikrofonjához, ezzel jelezve, hogy nem ért egyet az alkotmánymódosító csomaggal.

A pódiumon elmondott beszédében kifejtette, hogy nem ért egyet a diktatúrával és azzal, hogy semmibe veszik a köztársaság értékeit, ezért tiltakozásul a pódiumhoz bilincseli magát – írja a DW.

A parlament alelnöke kétszer is felszólította, hogy hagyja abba, amit művel.

A dulakodás akkor tört ki, amikor a kormányzó párt, az AKP tagjai megpróbálták leszedni a mikrofont az állványról. Az ülésről készült felvételeken látszik, hogy az ellenzék és a kormánypárt női tagjai ütik, rúgják és pofozzák egymást.

Pervin Buldan a kurd párt képviselője kórházba került, mert valaki mellkason rúgta. Az AKP képviselőjét, Gokcen Enct is kórházba szállították. Neki a hátát és a nyakát érte ütés. Az legnagyobb ellenzéki párt a CHP egyik tagja, Safak Pavey műlábbal és műkézzel rendelkezik, de a kollégái rá sem voltak tekintettel. Kilökték őt a kerekesszékéből és a haját tépték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére