Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Durván bekeményítenek az osztrákok az iszlamista migránsokkal szemben

Pörge Béla

2019.03.13. 13:00

Ausztriában komoly botrányt okozott, hogy az Iszlám Állam egy tagja korábban Bécsben élt, így újabb biztonságpolitikai szigorítások lépnek életbe nyugati szomszédunknál!

Korábban beszámoltunk róla, hogy Szíriában elfogtak egy török származású férfit, aki az Iszlám Állam harcosa volt. Azad Göktas Bécsben élt, mielőtt az Iszlám Állam oldalára szegődött harcolni, ráadásul az osztrák hadseregben is szolgált, ott képezték ki.

A férfi a szélsőséges iszlám propaganda hatására utazott Ausztriából Szíriába, ám 2014-ben visszatért Bécsbe, hogy lőtt sebét kezeljék. A hatóságok előtt sem volt ismeretlen, amíg lábadozott, munkanélküli segélyt vehetett fel, majd visszatért Szíriába az Iszlám Állam oldalára.

Az eset érthető módon komoly felháborodást váltott ki Ausztriában még a legmagasabb szinteken is, különösen a kisebbik kormánypárt, az FPÖ soraiban. Herbert Kickl belügyminiszter a héten utazási szigorításokat jelentett be.

Mostantól mindenkinek le kell vennie a burkát az osztrák reptereken, mindenkinek át kell mennie az összes biztonsági kapun"

– mondta Kickl, aki a szigorítások legfőbb okaként azt jelölte meg, hogy Azad Göktas mellett nagyjából még száz olyan tagja volt az Iszlám Államnak, aki Ausztriából ment ki harcolni Szíriába, és most, az Iszlám Állam szinte teljes felszámolásával ezek az emberek vissza akarnak térni Európába.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy szerinte Szíriában vagy a Közel-Kelet egy másik országában kell elítélni az Iszlám Állam korábbi harcosait, nem pedig Európában – írja a Kronen Zeitung.

Az osztrák állásponthoz hasonlóan vélekedik Svájc is a kérdésben, ők nyomást szeretnének gyakorolni a nemzetközi szövetségekre, hogy végül helyben ítélhessék el ezeket a terroristákat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére