Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egész novemberre leállhat az élet Németországban

888 / MTI

2020.10.28. 14:25

Egész novemberre leállíthatják Németországban a vendéglátást és az idegenforgalmat, valamint a művészeti és kulturális életet a koronavírus-járvány erősödése miatt – jelezte a szövetségi egészségügyi miniszter egy szerdai interjúban.

A legfontosabb a közoktatás és a napközbeni gyermekellátás működésének fenntartása. Ezeket a „prioritásokat gyorsan ki lehet jelölni”, de nagyon nehéz meghozni a hozzájuk szükséges döntéseket, vagyis

az utazásszervező cégek és a vendéglátósok, valamint a művészeti és kulturális élet leállítását egész novemberre”

– mondta Jens Spahn a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaságnak.
Kiemelte, hogy ezen ágazatok működését be kell fagyasztani, „nullára kell állítani”, a vállalkozások kárát pedig egy állami támogatási programmal, egy „nagyvonalú és célzott segélycsomaggal” kell egyensúlyozni. Jens Spahn azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a járványhelyzet gyors romlása miatt az eredetileg tervezett pénteki időpont helyett már szerda délután megtartják a tartományi kormányfők állandó egyeztető fóruma – az úgynevezett miniszterelnöki konferencia (MPK) – és a kancellár, Angela Merkel válságtanácskozását.

A miniszter elmondta,

arra számít, hogy a járványügyi védekezésért felelős tartományok vezetői széttartó, tartományonként eltérő szabályozás helyett az egész országban egységesen érvényes járványlassító intézkedésekről állapodnak meg a kancellárral.

Ez azonban nem lesz elég, az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedésének feltartóztatásához minden egyes ember hozzájárulása szükséges. Közös, „nemzeti erőfeszítés” kell – mondta Jens Spahn.

Az újabb fertőzéshullámot „most kell megtörni”, ezért mindenkinek a minimumra kell szorítania a fertőzésveszéllyel járó – maszk nélküli, legalább 15 percig tartó, másfél méteres távolságon belüli – találkozásait, kapcsolatait.
„Késő lesz, ha addig várunk, amíg az intenzív osztályok megtelnek” – mondta a miniszter, aki az otthonából nyilatkozott a közszolgálati médiatársaság SWR2 nevű rádiójának, mert elkapta a SARS-Cov-2-t, amely beszámolója szerint megfázásos tüneteket okozott nála. Mint beszámolt róla, tünetei enyhülnek, és várhatóan egy hét múlva munkába állhat.

Elmondta, hogy igazolt fertőzöttként megtapasztalhatta a vírus természetét és az úgynevezett kontaktkutatásért, a fertőzési láncolatok megszakításáért felelős helyi egészségügyi hivatalok munkáját is. A szakemberek „mindent beleadva dolgoznak”, teljesítményük „alázattal és hálával tölt el” – mondta Jens Spahn.
A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint

az utóbbi 24 órában 14 964 fertőződést regisztráltak Németországban. Ez új rekord, majdnem a duplája az egy héttel korábbi 7595-nek.

A járvány kezdete óta 464 239 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót.
A vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggő halálesetek száma egy nap alatt 85-tel nőtt, 10 183-ra.
A vírus úgynevezett reprodukciós rátájának (R) hétnapos mozgóátlaga az RKI legutóbbi, keddi adatai szerint 1,21. Ez azt jelenti, hogy minden 100 fertőzött átlagosan további 121 embernek adja át a kórokozót.

A Covid-19 betegség miatt intenzív osztályon kezeltek száma a legutóbbi, szintén keddi adatok szerint egy nap alatt 108-cal emelkedett, 1470-re. Nagyjából 45 százalékuk – 666 ember – gépi lélegeztetésre szorul. Ezek az adatok azt mutatják, hogy a mintegy 30 ezer intenzív ellátási ágy alig 5 százalékát foglalják el a Covid-19-ben szenvedők. Ugyanakkor számuk gyorsan emelkedik, az előző keddi 879-hez képest csaknem hatszázzal nőtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére