Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy amerikai egyetemen az a tananyag, hogy Isten LMBTQ volt

Bokor Gábor

2019.06.25. 21:00

Azért vannak komoly bajok a tengerentúlon.

Pennsylvania államban, Philadelphia mellett található Swarthmore-ban van a Swarthmore College, a főiskola a napokban kapott igencsak nagy hírnevet, miután kiderült, hogy a genderelméleteiket Istenre is kivetítették és az órákon azt marcangolják, vajon a Mindenhatónak milyen nemi identitása volt. Az őrület messze nem ért véget, ugyanis egy másik órán a Bibliát vesézték ki a tanárok az odajáró hallgatókkal.

Amúgy az előbb említett óra volt az egyik legnépszerűbb az idei tavaszi szemeszterben, a hivatalos kommüniké szerint itt a hallgatók a feminista és a queer szempontjait ismerhetik meg a Bibliának. Az órát az a Gwynn Kessler tanítja, aki hosszas karrierje során számos szélsőségesen feminista és queer kötetet olvasott, és ez alapján azt tanítja, hogy Isten minden jel szerint nem férfias jelenség. A kurzus leírása büszkén vállalja, hogy az órán Isten nemiségével kapcsolatos témák határait feszegetik.

Egy másik órán az Swarthmore-on például queer és transzgender szempontból ismerkedhetnek meg a hallgatók a szexszel, az indentitással és a genderelmélettel. Az ilyen órákból amúgy az elmúlt években egyre több lett az amerikai egyetemeken és főiskolákon.

Azért választottam ezt a szakot, mert mindig azt hallottam, hogy bűn homoszexuálisnak vagy queernek lenni csak azért, mert a Bibliában ez van benne, és itt végre ezt tárgyalhatjuk meg

– mondta egy neve elhallgatását kérő hallgató, aki szerint a társai nem kérdőjelezik meg az órán hallottakat, mindenki hevesen bólogat az elhangzott elméletekre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére