Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy amerikai egyetemen teljesen normális, ha rosszul érzik magukat náluk a jobboldaliak

Bokor Gábor

2019.02.10. 16:30

Nem lehet jó a Washington Egyetem hallgatójának lenni.

Érdekes írás jelent meg a héten a Washington Egyetem hivatalos lapjában, a Student Life-ban. Az egyik diák, Sean Lundergan hosszabban írt arról, hogy szerinte teljesen rendben van az, ha az intézményben nem érzik magukat jól a konzervatív diákok, ugyanis ő örül annak, hogy nem fogadják őket tárt karokkal. 

A libsi amerikai diákok nem érzik biztonságban magukat a konzervatív előadó nézetei miatt

2017. október 12. 10:28 Az Amherst College diákjai azt követelték, hogy védjék meg őket Michael Graham káros nézeteitől.

Országszerte az olyan iskolákban, mint amilyen ez is, a jobboldaliak elszigetelve érzik magukat. Azt kell mondjam, hogy ez teljesen rendben van"

– írta Lundergan, aki írásával reflektált arra, hogy az előző szemeszterben az egyik jobboldali diák arról panaszkodott az újság hasábjain, mennyire megpróbálják őket elnyomni a hallgatók és a tanárok. 

Lundergan szerint elnyomni teljesen nem kéne a jobboldaliakat, azonban a konzervatív gondolatok mellőzése megnyitja az értelmes viták lehetőségét. 

 

A mi társalgásainkhoz nem ad hozzá semmit, ha valaki elmondja a pozitív véleményét Donald Trumpról, nem vagyunk rá kíváncsiak"

– írta, majd hozzátette, hogy a konzervatív gondolatok nem érdemelnek egyenlő figyelmet a liberális vagy baloldali eszmékkel.

Konzervatív fiatal vagy? Ezen az egyetemen tuti zaklatni fognak

A Berkeley-ben lévő Kaliforniai Egyetemen megkeserítik azon fiatalok életét, akik nem a Demokrata Pártot támogatják vagy bármilyen módon kiállnak Donald Trump mellett. A Kaliforniai Egyetem berkeley-i kampuszát tartják az Egyesült Államokban az egyik legszélsőségesebben liberális felsőoktatási intézményének. Az egyetem híres arról, hogy teret enged az akár erőszakba torkolló antifa-tüntetéseknek is.

Az újság, melyben megjelent a nagy port kavart véleménycikk, korábban ismertetett egy felmérést arról, hogy a Washington Egyetem hallgatói milyen nézeteket vallanak és kiderült, hogy nyolc százalékuk mondta azt, hogy jobboldali, míg 73 százalék mondta magát liberálisnak, a maradék 19 százalék pedig nem válaszolta meg a kérdést. 

Ahelyett, hogy a jobboldaliak véleményét hallgatnánk, melyekben amúgy senki sem hisz igazából, értelmes beszélgetésekre kell fordítani az időnket"

– írta Lundergan. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére