Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy amerikai milliárdos mélyen a zsebébe nyúl, hogy megbuktathassa Trumpot

Tóth Dalma

2017.10.23. 10:05

Többek között ez történik, amikor a milliárdos üzletemberek a pénzük által szeretnék megmondani, hogy mi legyen.
WASHINGTON, 10:05

Többek között ez történik, amikor a milliárdos üzletemberek a pénzük által szeretnék megmondani, hogy mi legyen.

Tom Steyer kaliforniai milliárdos 10 millió dollárt költ egy reklámkampányra, amelynek az a célja, hogy megbuktassa a republikánus elnököt,  Donald Trumpot. Steyer egyébként a Demokrata Párt egyik nagylelkű támogatója – írja az MTI.

Az első egyperces reklámspot már útjára is indult. Ebben arra kéri a kongresszus törvényhozóit, hogy indítsák meg a törvényes eljárást Donald Trump lemondatása érdekében, mert szerinte ez "erkölcsi felelősségük".

A 60 éves befektetési bankár a demokrata párti CNN hírtelevíziónak mesélt a kampányáról.

Szerinte azért kell Trumpot eltávolítani posztjáról, mert kártékony, az atomháború felé sodorja az országot, akadályozza az igazságszolgáltatás és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkáját, valamint "bezárással fenyegetett meg olyan sajtóorgánumokat, amelyek kimondják az igazságot".

A milliárdos szerint az elnök "mentálisan nem stabil" és "veszélyt jelent". "Ha mindez nem elég ok egy veszélyes elnök alkotmányos elmozdítására, akkor ugyan mivé vált a kormányzatunk?" – vetette fel. Szóval a szokásos demokrata párti maszlaggal állt elő a milliárdos üzletember, egyéb értelmes indok híján.

Tom Steyer mind az 50 szövetségi államban műsoridőt vásárol a Trump megbuktatását célzó reklámok számára, és bejelentette, hogy megnyitja pénztárcáját a jövő évi, úgynevezett félidős választásokon induló demokrata párti jelöltek számára is. Az Egyesült Államokban 2018-ban lesznek az úgynevezett félidős választások: ilyenkor az amerikaiak nem elnököt választanak, hanem a képviselőházat teljes egészében, a szenátust pedig részben megújítják, illetve sok államban kormányzóválasztást tartanak.

Nem Steyer az első milliárdos üzletember, aki sokat fizetne azért, hogy Trumpot elmozdítsák posztjáról. Október elején Larry Flynt, aki legfőképp a Hustler magazin kiadójaként ismert, egy egész oldalas reklámban buzdította a The Washington Postban az embereket arra, hogy buktassák meg együtt Trumpot. Azaz, ha valaki olyan információval rendelkezik, aminek segítségével el lehetne távolítani Trumpot az amerikai elnöki posztról, annak a pornómágnás hajlandó 10 millió dollárt adni, ha megosztja vele ezt az infót. A pornópápa már a tavalyi választási kampányban is azt ígérte, hogy egymillió dollárt ad annak, aki olyan videóval vagy hangfelvétellel rendelkezik, ami azt bizonyítja, hogy Trump szexuálisan zaklatott valakit vagy törvénytelen eszközökhöz nyúlt. Ez az ötlet akkor nem vált be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére