Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy évvel ezelõtt gyilkolták meg brutálisan a dzsihadisták a francia papot

Forisek Ádám

2017.07.26. 22:28

Éppen egy évvel ezelõtt, július 26-án gyilkolták meg Jacques Hamel katolikus papot misézés közben, rá emlékeztek a mai napon - számol be a Hirado.hu.
SAINT-ETIENNE-DU-ROUVRAY 22:28

Éppen egy évvel ezelőtt, július 26-án gyilkolták meg Jacques Hamel katolikus papot misézés közben, rá emlékeztek a mai napon – számol be a Hirado.hu.

2016. július 26-án két, késekkel felfegyverzett támadó tört be a Saint-Etienne-du-Rouvray nevű településen fekvő templomba és túszul ejtette a 84 éves papot, két apácát és két hívőt. A támadók brutális kegyetlenséggel végeztek a pappal, egyik túszukat pedig életveszélyesen megsebesítették. Az iszlamisták filmre is vették brutális tettüket.

A vérengzésnek a rendőrök vetettek véget, akik végeztek a merénylőkkel. Később az Iszlám Állam magára vállalta a támadást.

Az események sokkolták a francia lakosságot, miután a nizzai terrortámadás alig másfél héttel korábban történt. A tengerparti városban 89 ember vesztette életét, amikor egy tunéziai származású férfi egy teherautóval belehajtott a tömegbe. Ezt a merényletet is az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára.

Jacques Hamel emlékére Saint-Etienne-du-Rouvray katolikus templomában, a vérengzés helyszínén misét tartottak. A szertartáson a francia köztársasági elnök is részt vett. 

Ferenc pápa szeptemberben úgy emlékezett meg a papról, mint mártírról, és felterjesztette a szentté avatási eljárásra váró személyek közé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére