Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy felmérés szerint a republikánusok mentális egészsége messze felülmúlja a demokratákét

888.hu

2021.12.08. 16:30

A mentális egészséggel foglalkozó éves amerikai közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a rendszeresen templomba járók és a republikánusok sokkal jobb mentális egészségnek örvendenek, mint a demokraták, akik nagyon alacsonyra értékelték saját mentális állapotukat.

 

A felmérés szerint az amerikaiak mindössze 34 százaléka értékelte a mentális egészségét „kiválónak”, ami 21 éves mélypont a jelentés szerint. Ez az arány nagyjából hasonló a tavalyi eredményekhez.

Azok, akik jó mentális egészségről számoltak be, rendszeresen járnak templomba (körülbelül 44 százalék). Ez az alcsoport mutatta a legnagyobb mentális egészségi arányt a felmértek között.

Az az alcsoport, amely a legalacsonyabb mentális egészségi állapotot produkálta, a demokraták bázisa volt (28 százalék).

A republikánusok 42 százaléka ezzel szemben kiváló mentális egészségi állapotról számolt be, és a független szavazók 33 százaléka úgyszintén. A járvány előtt, 2019-ben a republikánusok 56 százaléka állította ezt.

A legtöbb csoport jólléte az országos tendenciát tükrözi, a mentális egészségi pontszámuk tavaly romlott, majd idén alig vagy egyáltalán nem javult”

– áll a Gallup elemzésében.

A demokraták mentális egészségi besorolása azonban 2019 óta folyamatosan viszonylag alacsony szinten van, míg a gyakori templomba járóké folyamatosan magas”

– folytatta.

A jelentés megállapította, hogy a férfiak a mentális egészségüket jobbnak értékelték, mint a nők, az idősebb amerikaiak pedig mint a fiatalabbak.

Szintén kedden a fősebész egy ritka közegészségügyi figyelmeztetést adott ki, amely szerint a fiatalok nagy stressznek vannak kitéve a koronavírus-járvány miatt. Vivek H. Murthy azt mondta, hogy a depresszió és a szorongás tünetei a járvány során megkétszereződtek.

A gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek mentális egészségi kihívásai valósak, és széles körben elterjedtek”

– mondta Murthy.

De ami a legfontosabb, kezelhetők és gyakran megelőzhetők.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére