Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy öreg amerikai bácsi volt a nigériai e-mail-csalások atyja

Bokor Gábor

2017.12.31. 13:50

Hosszú idõ után tudták letartóztatni.
ABUJA, SLIDELL, 13:50

Hosszú idő után tudták letartóztatni.

Sokan jártunk már úgy, hogy egy gyanús e-mail-címről kaptunk levelet a fiókunkba. Az üzenet küldője általában olyat ír, hogy pénzre van szüksége valamilyen nagyon nyakatekert oknál fogva és majd kamatostul visszafizeti. Ez a tipikus ún. nigériai csalás.

Mostanra kiderült, hogy az egyik legnagyobb csaló még csak nem is nigériai volt, hanem egy louisianai 67 éves férfi, Michael Neu, akit a múlt héten tartóztattak le.

A slidelli rendőrség másfél éven át nyomozott Neu után, aki több száz üzenetet küldött szét világszerte azzal az üzenettel, hogy ő egy nigériai herceg, aki rengeteg pénzt örökölt, azonban hogy minél hamarabb hozzájusson az örökséghez, pénzre van szüksége, amit természetesen majd visszafizet.

Utóbbi persze mindig elmarad.

Neut a hosszas nyomozás után a múlt héten fogták el és 269 pontban vádolják, többek között pénzmosással és csalással. Úgy tudni, hogy a férfi több száz e-mailt küldött ugyanazzal a szöveggel világszerte, amihez mindig igyekezett más és más fiókot létrehozni. A művelettel a 67 éves férfi több ezer dollárhoz jutott

A legtöbb ember csak nevet, mikor kap egy ilyen levelet, de az adatok szerint több millió dollárt tudnak évente kicsalni a bűnelkövetők"

– írta a slidelli rendőrség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére