Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy svéd újságíró „emberségből” becsempészett egy migránst Svédországba, akit most elítéltek

Bokor Gábor

2019.08.13. 20:00

Nehéz szavakat találni.

Az egyik legnagyobb svéd újság, a Nyheter Idag számolt be arról, hogy elítélték egy késes ügyben azt a szír migránst, akit két éve svéd újságírók csempésztek be Svédországba. Mi is beszámoltunk róla, hogy Fredrik Önnevall és három másik kollégája, akik akkor a svéd közszolgálati SVT-nél dolgoztak, elmentek Szíriába egy riportot forgatni, ott ismerték meg az akkor 15 éves bevándorlót, akit a riport elkészítése után magukkal vittek a skandináv országba. A malmői bíróság korábban megállapította, hogy mindhárom vádlott olyan módon segített a szír migránsnak az országba bejutni, ami embercsempészetnek minősül.

Fredrik Önnevall | Fotó: AFP

A mostanra már nagykorú szír férfi azonban szemmel láthatóan jól beilleszkedett, felvette a helyi szokásokat, ugyanis most már jogerős ítélet van ellene egy bűncselekmény miatt. A lap szerint a meg nem nevezett bevándorló Uppsala városában járkált a nagy késével, amit mindig, mindenhova magával vitt. Emiatt végül kétezer svéd koronás bírságra ítélték.

Mindennapok Svédországban: elítélték a TV-s újságírókat, mert a riport után magukkal vittek egy migránst

MALMÖ, 20:28 A svéd közszolgálati csatorna három tagját is elítélték, amiért egy görögországi riport után hazafelé vittek magukkal egy 15 éves szír migránst. A malmői kerületi bíróság kedden ítélte el a svéd közszolgálati csatorna három alkalmazottját, amiért Svédországba csempésztek egy migránst. Fredrik Önnevallt és két kollégáját 75 óra közmunkára ítélték, azonban nem kell azonnal elkezdeniük [...]

Az embercsempésznek állt riportereket amúgy a legnagyobb meglepetésre az SVT nem rúgta ki. Annyit közöltek csak, hogy a kollégáik „nehéz helyzetbe kerültek és emberségből cselekedtek, nem akartak hasznot húzni abból, hogy magukkal vitték a szír migránst”. A riporter amúgy tartotta a kapcsolatot a bevándorlóval, aki azt mondta neki, hogy munkát talált és iskolába is járt. Egyesek korábban ujjongtak, milyen jól sikerült a szír férfi integrációja, hiszen folyékonyan megtanult svédül, ám a Nyheter Idag szerint a tárgyalása során muszáj volt tolmácsot biztosítani számára.

Nem Önnevall az első közéleti szereplő, aki úgy dönt, migránsokat hoz be Európába. Két éve a svájci baloldali politikust, Lisa Bosia Mirrát azért ítélték el, mert a bevándorlási válság idején 24 illegális migránst segített Svájcba Olaszországon keresztül. Egy évvel korábban Dieter Dehm szintúgy baloldali politikus egy afrikai migránst vitt Olaszországból Németországba. Ő az autója csomagterében helyezte el a bevándorlót, akit a Maggiore-tónál eltöltött nyaralása után dobott el a nyugat-európai országba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére