Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy tanulmány szerint az atomháború egy új jégkorszakot okozna

888.hu

2022.09.23. 17:00

„Az atomrobbantást követő első hónapban a globális átlaghőmérséklet mintegy 7 Celsius-fokkal zuhanna, ami nagyobb hőmérséklet-változás lenne, mint az utolsó jégkorszakban.”

 

Egy új tanulmány szerint egy nukleáris háború a globális hőmérsékletet körülbelül 7 Celsius-fokkal csökkentené, ami egy tömeges éhínséget generáló „nukleáris kis jégkorszakot” idézne elő.

A Baton Rouge-i Louisiana Állami Egyetem kutatói által készített tanulmány arra figyelmeztet, hogy egy nukleáris konfliktus elpusztítaná a világ óceánjait, aminek hatásait évezredekig érezni lehetne.

Akár szándékos háborús cselekmény, akár véletlen detonáció, akár egy hackertörés következtében,

 

egy nukleáris arzenál felrobbantása bárhol a világon a felső légkörbe terjedne, és a bolygó minden lakójára hatással lenne.

 

„A kutatók által szimulált valamennyi forgatókönyvben a nukleáris tűzviharok kormot és füstöt bocsátanának a felső légkörbe, amely eltakarná a napot, ami világszerte terméskiesést okozna.” – olvasható a tanulmányban.

 

A fény és az óceánok hőmérsékletének hirtelen csökkenése, különösen a sarkvidékről az Atlanti-óceán északi és a Csendes-óceán északi része felé, elpusztítaná a tengeri algákat – amelyek a tengeri táplálékhálózat alapját képezik – éhínséget okozva az óceánban. Ez a legtöbb halászatot és akvakultúrát leállítaná.”

 

– emelték ki a tudósok.

Azt is felfedezték, hogy az USA és Oroszország közötti nukleáris háború olyan tüzeket eredményezne, amelyek „több mint 330 milliárd kilogramm füstöt és a napfényt elnyelő fekete szenet okádnának a felső légkörbe”.

A tanulmány az AGU Advances című, szakértői értékeléssel ellátott folyóiratban jelent meg.

Mint ahogy azt korábban közölték, a Rutgers Egyetem által készített külön tanulmány szerint

 

az Egyesült Államok és Oroszország közötti nukleáris háború két éven belül a bolygó kétharmadának elpusztulását okozná.

 

Vlagyimir Putyin figyelmeztetését követően – miszerint Oroszország kész bevetni nukleáris arzenálját területi integritásának védelmében – Aleksandar Vucic szerb elnök arra figyelmeztetett, hogy a bolygó egy „nagy világkonfliktusba” kerül, amelyre a következő két hónapban kerülhet sor.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére