Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy transznemű és egy halott politikus is nyerni tudott az amerikai félidős választáson

888.hu

2022.11.10. 12:40

Nincs hiány bizarr esetekből.

 

Mint ismert, november 8-án félidős választásokat tartottak az Egyesült Államokban. Bár a felmérések által előrejelzett nagy republikánus áttörés elmaradt, de a jobboldal úgy tűnik, meg tudja szerezni a többséget a Képviselőházban, a Szenátusban pedig egyelőre szoros az állás, végeredmény néhány nap múlva várható.

Nem is az Egyesült Államokról lenne szó, ha nem történtek volna furcsaságok a választás során.

Pennsylvania állam egyik régi képviselőjét elsöprő fölénnyel választották újra – annak ellenére, hogy a múlt hónapban meghalt.

A demokrata Anthony DeLuca 85 százalékkal nyert.

A 85 éves DeLuca október 9-én halt meg limfómában, amelyet korábban kétszer is legyőzött.

Halálakor már túl késő volt megváltoztatni a szavazólapot vagy más jelöltet állítani a helyére. Bár ellenfele, a zöldek jelöltje, Queonia Livingston a szavazatok több mint 14%-át szerezte meg, DeLuca győzelme miatt rendkívüli választást írtak ki, amelyet egy későbbi időpontban tartanak meg.

 

 

Minnesota államban a Demokrata párt színeiben egy transznemű jelölt nyert.

Leigh Finke hatalmas bulival ünnepelt.

 

 

Az LMBTQ Victory Fund nevű szervezet, amely azt állítja magáról, hogy „az egyetlen olyan csoport, amely a nyíltan LMBTQ emberek megválasztásának szenteli magát”, közölte, hogy 2022-ben minden eddiginél több nem hetero ember indult a választáson.

 

Pennsylvania államban a szenátori székért folytatott versenyben is a demokrata jelölt tudott felülkerekedni, John Fetterman személyében.

Fetterman ügye azért érdekes, mert májusban kis híján belehalt egy agyvérzésbe, a kampány utolsó heteiben már leginkább azt kellett bizonygatnia, hogy egészségi állapota egyáltalán alkalmassá teszi-e az állam képviseletére.

 

Pennsylvania Democratic Senatorial candidate John Fetterman waves onstage at a watch party during the midterm elections at Stage AE in Pittsburgh, Pennsylvania, on November 8, 2022. – President Joe Biden's party picked up a first seat in the upper chamber of Congress on Tuesday as Democrat John Fetterman defeated celebrity doctor Mehmet Oz in Pennsylvania, media projections showed. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére