Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyetért Trumppal az amerikai legfelsõbb bíróság

Bokor Gábor

2017.12.05. 06:28

Így jóváhagyták az elnök legutóbbi, harmadik beutazási tilalmának teljes életbe léptetését hat muzulmán többségû országgal szemben.
WASHINGTON, 06:28

Így jóváhagyták az elnök legutóbbi, harmadik beutazási tilalmának teljes életbe léptetését hat muzulmán többségű országgal szemben.

Bár az alsóbb szintű bíróságokon még folyik a vita a korlátozás egyes részleteinek törvényességéről, a legfelsőbb bíróság zöld utat adott a beutazási tilalomnak, mely Csádra, Iránra, Líbiára, Szomáliára, Szíriára és Jemenre vonatkozik. A törvény szövege szerint megtiltják a belépést azoknak, akiknek nincs közeli – szülő, gyerek, testvér – hozzátartozójuk amerikai földön.

A nagyszülő, unokatestvér és távolabbi rokon immár nem jelent automatikusan alapot a belépésre, bár a vízumokat megadó hatóság élhet eseti elbírálással.  

 

A beutazási tilalom érvényesítésének akadályozása helyrehozhatatlan károkat okozhat nemzetbiztonsági szempontból"

– közölte a kormányzat.

Az elnöknek harmadjára sikerült végigvernie a rendeletet, először egyből a hivatalba lépése után próbálkozott vele, ám bírósági megtámadások miatt módosításokra kényszerült. Márciusban született a második változat, de ezen is módosítgatni kellett bírósági kifogások miatt, a mostani, harmadik változattal szeptember végén rukkolt elő a Trump-kormányzat, ám két bíró – Hawaiin és Marylandben – ezt is megtámadta, immáron sikertelenül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére