Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egykettõre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak a nõk lehetnek anyák

Forisek Ádám

2019.02.21. 21:00

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülõ 1 és szülõ 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nõk válhatnak anyává.

Emlékezetes, hogy Franciaországban nemrég elfogadtak egy olyan törvényjavaslatot, amelynek értelmében a francia iskolákban a szülőket ezentúl nem anyának és apának fogják hívni, az új hivatalos elnevezés a „szülő 1” és „szülő 2” lett.

Nagy-Britanniában most olyan ügy ütötte fel a fejét, amely finoman szólva is abszurd: a brit felsőbíróság tárgyalásán egy nő, aki férfinak képzeli magát, hivatalosan is gyermeke apjának akarja elismertetni magát, ennek eredményeként pedig a gyermeknek jogilag nem lenne édesanyja.

Az ügyet úgy próbálták megoldani, hogy szociális munkások ötleteire hivatkozva "hímnemű anyának" titulálják a gyermek szülőjét. A kormányt képviselő egyik brit ügyvéd azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban: immár nem köthető biológiai nemhez az anyaság.

A Telegraphnak nyilatkozott egy belügyminisztériumi forrás is, amely megerősítette, hogy van ilyen kezdeményezés.

Ha a bírósági döntés is úgy hozza, hogy a gyermeknek tényleg "hímnemű anyja" lesz, akkor az az egész brit jogrendet feje tetejére állíthatja. Döntés még nem született az ügyben, azt egy későbbi időpontra halasztották.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére