Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre brutálisabban ostromolják Európa kapuit a migránscsoportok

888.hu

2022.07.05. 14:00

Határőrökre, rendőrökre támadnak, lőfegyverrel ölik egymást, egyre erőszakosabban támadják Európa határait a kontinensre igyekvő agresszív betolakodó csoportok.

 

Múlt hétvégén migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint két halott és több súlyos sérült is van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

 

Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket.”

– nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.

A magyar diplomácia vezetője emlékeztetett arra, hogy a migránsok biztonságos országokon keresztül, határok sorozatos megsértésével, vagyis bűncselekmények sorozatos elkövetésével érkeznek Szerbiába, és erre senkinek nincsen joga.

 

Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik.”

– ezt már Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője írta a szabadkai erdőben történtekre reagálva.

Kocsis kiemelte: csak idén 100 ezernél többen próbáltak illegálisan Magyarországra lépni válogatott módszerekkel, hol alagutakon, hol létrán, hol kövekkel, hol fegyverrel.

 

A katonák és a rendőrök állják a sarat, de a háború miatt nagy szükség lenne a munkájukra az ukrán határnál is. Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk!”

 

De nemcsak hazánk déli határainál erőszakosak és egyre agresszívebbek az illegális bevándorlók.

Mintegy kétezer-ötszáz Európába igyekvő migráns tört át június 24-én Marokkóból az arab országot a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai enklávétól, Melillától elválasztó határkerítésen.

 

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az esetről zajló EP-vita során elmondott felszólalásában kijelentette:

A bevándorláspárti erők felelősek a spanyol-marokkói határon történt halálesetekért. Ami Melillában történt, az igazi tragédia, ugyanakkor nem helyes a határőröket hibáztatni azért, mert megvédik a határt az agresszív, illegális határátlépésekkel szemben. Ezzel szemben a valódi politikai felelősöket kell megtalálni.”

– mondta.

 

A politikus hangsúlyozta:

Az ilyen tragédiákért valódi felelősség a migrációpárti politikusokat, a civilszervezeteket és a nyílt társadalom egyéb szószólóit terheli, akik évek óta ösztönzik az Európába irányuló illegális migrációt. Ezek az erők folyamatosan támadják a tagállamok jogszerű határvédelmi erőfeszítéseit, és azt a hamis illúziót keltik, hogy bárki akadály nélkül, illegálisan is Európába jöhet.

 

A marokkói hatóságok szerint legalább 23 migráns vesztette életét, és 140 rendőr megsebesült, amikor mintegy kétezer-ötszázan megrohamozták a Marokkót a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai enklávétól, Melillától elválasztó határkerítést.

Hasonló kísérletekre már korábban is volt példa:

Az afrikai kontinensről csak Melillán és a szomszédos Ceután keresztül lehet eljutni az Európai Unióba a szárazföldön.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére