Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre nagyobb a felháborodás Görögországban a folyamatosan érkező migránsok miatt

Ányos Miklós

2020.02.15. 16:45

Migránsbandák keserítik meg a görögök életét. Rivális bűnbandák harcolnak a főváros utcáin, a táborokban pedig lázadoznak a bevándorlók.

Tüntetést tartottak Leszbosz szigetének lakói és az ottani települések vezetői a görög belügyminisztérium épülete előtt Athénban. A tiltakozásuk oka az, hogy a túlzsúfolt migránstáborok lakói megkeserítik a görög állampolgárok mindennapjait. Az egyik ilyen hírhedt táborban, a háromezer fősre tervezett morijai befogadóközpontban, már húszezer migráns él, és szabadon járhatnak-kelhetnek a városokban.

A tüntetők szerint a hatóságok sem bírnak az illegális bevándorlókkal, ezért be kell záratni az összes ilyen létesítményt és el kell távolítani az összes migránst a görög szigetekről. A görög kormány tervei szerint bezár több, hasonló nyitott tábort és zárt létesítményekbe költözteti a bevándorlókat. A tüntetők szerint ez nem megoldás, és ha maradnak a szigeteken a migránsok, az a zárt táborokban is csak problémát fog okozni.

Erre jó példa a hónap eleji migránslázadás és kitörési kísérlet a táborokból, amit a hatóságok csak könnygázzal és rohamrendőrök bevetésével tudtak megakadályozni.

Csütörtökön pedig összesen 129 bevándorlót tartóztattak le Athénban, miután véres leszámolás helyszíne volt a görög főváros központja. Afgán migránsbandák támadtak egymásra, egy férfi meghalt, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Eddig nem derült ki, hogy pontosan miért támadtak egymásra a rivális bűnbandák.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére