Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több beteg hal meg Olaszországban, a nyugat-európai országokban terjed a járvány

Ányos Miklós

2020.03.21. 21:48

Minden eddiginél többen, 793-an haltak bele Olaszországban az új típusú koronavírus-járvány okozta betegségbe az elmúlt 24 órában, s ezzel 4825-re emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak száma – közölte szombat esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legmagasabb számmal, 4821-gyel emelkedett. Spanyolországban és Franciaországban szintén jelentősen nőtt egy nap alatt az áldozatok száma.

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szombat este 297 090 volt a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 12 755 ezer, a gyógyultaké pedig a 91 540 ezer volt. Péntek este még 255 305 volt a megbetegedések száma, a haláleseteké 10 444, miközben 87 351 ember gyógyult meg.

Spanyolországban egy nap alatt majdnem ötezerrel nőtt a kiszűrt koronavírus-fertőzöttek és 324-gyel a halálos áldozatok száma. A spanyol egészségügy-minisztérium szombati tájékoztatása szerint 24 926 fertőzöttet tartottak számon az egy nappal korábbi 19 980-hoz képest, s a betegségben eddig 1326-an vesztették életüket az előző napi 1002-es összesített adathoz képest.

Franciaországban egy nap alatt 112 beteg halt meg, így az áldozatok száma 562-re nőtt, a fertőzöttek száma 1847-tel 14 459-re emelkedett. Több elzászi beteget Németországban kezelnek.

Nagy-Britanniában, ahol egy nap alatt 56 új haláleset történt, összesen 233-an haltak meg, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) orvosigazgatója, Stephen Powis a felvásárlásokat bírálva szombaton kijelentette, hogy az élelmiszereket pánikszerűen felvásárlók szégyene, hogy a koronavírus-fertőzötteket ellátó egészségügyi dolgozók napi munkájuk végeztével nem jutnak élelmiszerhez.

Svájcban egy nap alatt 1200-zal 6100-ra nőtt a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek száma szombatra, a halottak száma 56-ra emelkedett. A svájci esetek többségét, egy nap alatt 918 fertőzést és 28 halálos áldozatot, az Olaszországgal határos Ticino kanton kórházaiból jelentették.

Németországban szombat este 21 652 volt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma a reggeli 19 848-hoz képest a Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint. A vírus okozta betegségben (Covid-19) újabb 27 ember halt meg, az eddigi halálos áldozatok száma ezzel 75-ra emelkedett. Az eddigi adatok szerint a betegség leginkább az időseket fenyegeti, ezért igyekeznek fokozottan védeni őket, ami nem mindig sikerül. A bajorországi Würzburg egyik idősotthonban fertőzési góc alakult ki, szombatig kilencen haltak meg, valamennyien 80 év felüliek.

Ausztriában a koronavírussal fertőzöttek száma szombat délelőtt elérte a 2814 a reggeli 2664-ről, azaz egy nap alatt 461 új megbetegedést diagnosztizáltak, a halálesetek száma 8 volt. Az osztrák kormány 22 millió eurót (közel 8 milliárd forint) biztosít a koronavírus ellenszerének kutatásaira.

Portugáliában 200 új megbetegedés történt, és a halálesetek száma elérte a 12-őt, Finnországban, ahol szombatig 521 fertőzöttet tartottak számon, meghalt az első beteg.

Szlovákiában szombatig újabb 41 esetet regisztráltak, a megbetegedések száma 178 – közölte az új kormányfő, Igor Matovic.

Szerbiában bezárják szombat estétől a vendéglátóhelyeket, leállítják a tömegközlekedést, Boszniában az újabb szigorítások értelmében sem a 65 évnél idősebbek, sem a 18 évnél fiatalabbak nem mehetnek az utcára, ahogy nő az új típusú koronavírus-járvány fertőzötteinek száma a Nyugat-Balkánon, egyre szigorúbb intézkedéseket vezetnek be a térség államai.

Az orosz légi közlekedési ügynökség (Roszaviacija) úgy tájékoztatta az Interfax hírügynökséget, hogy az orosz légitársaságok az elkövetkező napokban nyolc országból, köztük Magyarországról fognak a koronavírus-járvány miatt külföldön rekedt orosz állampolgárokat evakuálni. Az Aeroflot szombattól hétfőig hat járatot indít Budapestről. Közben Oroszországban szombatra egy nap alatt 53 fővel, 306-ra nőtt a hivatalosan nyilvántartott fertőzöttek száma. A COVID-19 betegségből eddig 16-an – 13 orosz, két kínai és egy olasz állampolgár – gyógyultak meg. Halálos áldozatokról egyelőre nincs hír.

Az új koronavírus által leginkább sújtott országok közé tartozó Iránban a hatóságok figyelmeztetése ellenére sokan utaznak országon belül a most elkezdődött perzsa új év alkalmából. Szombaton hivatalosan bejelentették, hogy az utóbbi egy napban 123 újabb halálos áldozata volt a járványnak az országban, amivel 1556-ra nőtt a számuk február 19-e óta. A fertőzöttek száma 966-tal 20 610-re nőtt.

A koronavírus-járvány ázsiai alakulásáról közölt szombati adatok Dél-Koreában a járvány lassulásról tanúskodnak, a hatóságok azonban fokozottan ügyelnek az új gócokra. Hongkongban a hatóságok szerint jelentősen nőtt a külföldről behozott megbetegedések száma, Mianmar továbbra is az állítja, hogy elkerülte a világjárvány, annak ellenére, hogy három fertőzött ország – köztük Kína – veszi körül.

Afrikában, ahol a járvány immár 40 országban van jelen, szombatra meghaladta az új koronavírusos esetek száma az ezret, két államfő is semmibe vette a saját utazási korlátozásait, hogy részt vegyen kollégája beiktatásán. Fekete-Afrikában szombatig összesen 26-an haltak meg az új vírus okozta betegségben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére