Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több beteg hal meg Olaszországban, a nyugat-európai országokban terjed a járvány

Ányos Miklós

2020.03.21. 21:48

Minden eddiginél többen, 793-an haltak bele Olaszországban az új típusú koronavírus-járvány okozta betegségbe az elmúlt 24 órában, s ezzel 4825-re emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak száma – közölte szombat esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legmagasabb számmal, 4821-gyel emelkedett. Spanyolországban és Franciaországban szintén jelentősen nőtt egy nap alatt az áldozatok száma.

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szombat este 297 090 volt a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 12 755 ezer, a gyógyultaké pedig a 91 540 ezer volt. Péntek este még 255 305 volt a megbetegedések száma, a haláleseteké 10 444, miközben 87 351 ember gyógyult meg.

Spanyolországban egy nap alatt majdnem ötezerrel nőtt a kiszűrt koronavírus-fertőzöttek és 324-gyel a halálos áldozatok száma. A spanyol egészségügy-minisztérium szombati tájékoztatása szerint 24 926 fertőzöttet tartottak számon az egy nappal korábbi 19 980-hoz képest, s a betegségben eddig 1326-an vesztették életüket az előző napi 1002-es összesített adathoz képest.

Franciaországban egy nap alatt 112 beteg halt meg, így az áldozatok száma 562-re nőtt, a fertőzöttek száma 1847-tel 14 459-re emelkedett. Több elzászi beteget Németországban kezelnek.

Nagy-Britanniában, ahol egy nap alatt 56 új haláleset történt, összesen 233-an haltak meg, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) orvosigazgatója, Stephen Powis a felvásárlásokat bírálva szombaton kijelentette, hogy az élelmiszereket pánikszerűen felvásárlók szégyene, hogy a koronavírus-fertőzötteket ellátó egészségügyi dolgozók napi munkájuk végeztével nem jutnak élelmiszerhez.

Svájcban egy nap alatt 1200-zal 6100-ra nőtt a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek száma szombatra, a halottak száma 56-ra emelkedett. A svájci esetek többségét, egy nap alatt 918 fertőzést és 28 halálos áldozatot, az Olaszországgal határos Ticino kanton kórházaiból jelentették.

Németországban szombat este 21 652 volt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma a reggeli 19 848-hoz képest a Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint. A vírus okozta betegségben (Covid-19) újabb 27 ember halt meg, az eddigi halálos áldozatok száma ezzel 75-ra emelkedett. Az eddigi adatok szerint a betegség leginkább az időseket fenyegeti, ezért igyekeznek fokozottan védeni őket, ami nem mindig sikerül. A bajorországi Würzburg egyik idősotthonban fertőzési góc alakult ki, szombatig kilencen haltak meg, valamennyien 80 év felüliek.

Ausztriában a koronavírussal fertőzöttek száma szombat délelőtt elérte a 2814 a reggeli 2664-ről, azaz egy nap alatt 461 új megbetegedést diagnosztizáltak, a halálesetek száma 8 volt. Az osztrák kormány 22 millió eurót (közel 8 milliárd forint) biztosít a koronavírus ellenszerének kutatásaira.

Portugáliában 200 új megbetegedés történt, és a halálesetek száma elérte a 12-őt, Finnországban, ahol szombatig 521 fertőzöttet tartottak számon, meghalt az első beteg.

Szlovákiában szombatig újabb 41 esetet regisztráltak, a megbetegedések száma 178 – közölte az új kormányfő, Igor Matovic.

Szerbiában bezárják szombat estétől a vendéglátóhelyeket, leállítják a tömegközlekedést, Boszniában az újabb szigorítások értelmében sem a 65 évnél idősebbek, sem a 18 évnél fiatalabbak nem mehetnek az utcára, ahogy nő az új típusú koronavírus-járvány fertőzötteinek száma a Nyugat-Balkánon, egyre szigorúbb intézkedéseket vezetnek be a térség államai.

Az orosz légi közlekedési ügynökség (Roszaviacija) úgy tájékoztatta az Interfax hírügynökséget, hogy az orosz légitársaságok az elkövetkező napokban nyolc országból, köztük Magyarországról fognak a koronavírus-járvány miatt külföldön rekedt orosz állampolgárokat evakuálni. Az Aeroflot szombattól hétfőig hat járatot indít Budapestről. Közben Oroszországban szombatra egy nap alatt 53 fővel, 306-ra nőtt a hivatalosan nyilvántartott fertőzöttek száma. A COVID-19 betegségből eddig 16-an – 13 orosz, két kínai és egy olasz állampolgár – gyógyultak meg. Halálos áldozatokról egyelőre nincs hír.

Az új koronavírus által leginkább sújtott országok közé tartozó Iránban a hatóságok figyelmeztetése ellenére sokan utaznak országon belül a most elkezdődött perzsa új év alkalmából. Szombaton hivatalosan bejelentették, hogy az utóbbi egy napban 123 újabb halálos áldozata volt a járványnak az országban, amivel 1556-ra nőtt a számuk február 19-e óta. A fertőzöttek száma 966-tal 20 610-re nőtt.

A koronavírus-járvány ázsiai alakulásáról közölt szombati adatok Dél-Koreában a járvány lassulásról tanúskodnak, a hatóságok azonban fokozottan ügyelnek az új gócokra. Hongkongban a hatóságok szerint jelentősen nőtt a külföldről behozott megbetegedések száma, Mianmar továbbra is az állítja, hogy elkerülte a világjárvány, annak ellenére, hogy három fertőzött ország – köztük Kína – veszi körül.

Afrikában, ahol a járvány immár 40 országban van jelen, szombatra meghaladta az új koronavírusos esetek száma az ezret, két államfő is semmibe vette a saját utazási korlátozásait, hogy részt vegyen kollégája beiktatásán. Fekete-Afrikában szombatig összesen 26-an haltak meg az új vírus okozta betegségben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére