Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több migráns érkezik repülővel Németországba

Pörge Béla

2019.09.24. 12:00

A legtöbb repülővel érkező bevándorló ráadásul egy schengeni országban ül gépre, így ugyanis könnyebben átjutnak a belső határokon.

A Junge Freiheit cikke szerint a nyáron jelentősen megnövekedett azon illegális bevándorlók száma, akik repülővel jutottak el Németországba. A német rendőrség összesítése alapján július végéig 6175 illegális bevándorló érkezett az országba légi úton.

A kép illusztráció

A 2018-as évben összesen 10 289 migráns jutott így Németországba, tehát havi bontásban komoly növekedés tapasztalható az előző évhez képest, ráadásul jóval magasabb lehet a repülővel Németországba érkező migránsok valós száma a hivatalosnál: egy felmérés szerint minden harmadik Németországba érkező bevándorló így utazott – ezt a kormány is megerősítette tavaly márciusban egy AfD-s képviselő kérdésére, ám azóta az ezzel kapcsolatos adatokat titkosították.

A kormány nem tudja megvédeni a határainkat, ezt jól mutatja, hogy mennyi illegális bevándorló lép be Németországba a reptereken

– fogalmazott Alexander Gauland, az AfD frakcióvezetője az idei számok napvilágra kerülése után.

Érdekesség, hogy a repülőt választó migránsok zöme schengeni országokból utazik Németországba, de természetesen nem Európából származó emberekről van szó: miután sikerült a tengeren Olaszországba vagy Görögországba eljutniuk, sokan repülőre szállnak és északra indulnak, persze anélkül, hogy menedékkérelmet nyújtanának be, ami a dublini egyezmény szerint is szabálytalan eljárás.

A szabályok szerint a menedékkérőknek abban az országban kell beadniuk a kérelmüket, ahol az EU területére léptek, kérelmük elbírálását pedig szintén abban az országban kell megvárniuk, erre szolgál például a magyar tranzitzóna az ország déli határán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére