Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több migráns érkezik repülővel Németországba

Pörge Béla

2019.09.24. 12:00

A legtöbb repülővel érkező bevándorló ráadásul egy schengeni országban ül gépre, így ugyanis könnyebben átjutnak a belső határokon.

A Junge Freiheit cikke szerint a nyáron jelentősen megnövekedett azon illegális bevándorlók száma, akik repülővel jutottak el Németországba. A német rendőrség összesítése alapján július végéig 6175 illegális bevándorló érkezett az országba légi úton.

A kép illusztráció

A 2018-as évben összesen 10 289 migráns jutott így Németországba, tehát havi bontásban komoly növekedés tapasztalható az előző évhez képest, ráadásul jóval magasabb lehet a repülővel Németországba érkező migránsok valós száma a hivatalosnál: egy felmérés szerint minden harmadik Németországba érkező bevándorló így utazott – ezt a kormány is megerősítette tavaly márciusban egy AfD-s képviselő kérdésére, ám azóta az ezzel kapcsolatos adatokat titkosították.

A kormány nem tudja megvédeni a határainkat, ezt jól mutatja, hogy mennyi illegális bevándorló lép be Németországba a reptereken

– fogalmazott Alexander Gauland, az AfD frakcióvezetője az idei számok napvilágra kerülése után.

Érdekesség, hogy a repülőt választó migránsok zöme schengeni országokból utazik Németországba, de természetesen nem Európából származó emberekről van szó: miután sikerült a tengeren Olaszországba vagy Görögországba eljutniuk, sokan repülőre szállnak és északra indulnak, persze anélkül, hogy menedékkérelmet nyújtanának be, ami a dublini egyezmény szerint is szabálytalan eljárás.

A szabályok szerint a menedékkérőknek abban az országban kell beadniuk a kérelmüket, ahol az EU területére léptek, kérelmük elbírálását pedig szintén abban az országban kell megvárniuk, erre szolgál például a magyar tranzitzóna az ország déli határán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére