Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elhalasztják a két utolsó atomerőmű bezárását Németországban

888.hu

2022.09.05. 21:00

Az energiaellátás biztonságának fenntartása érdekében döntöttek így a németek.

 

„Az energiaellátás biztonságának fenntartása érdekében az év vége helyett 2023 áprilisában zárják be a két utolsó atomerőművet Németországban.”
– jelentették be hétfőn Berlinben. Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter a villamosenergia-átviteli hálózatot üzemeltető vállalatok vezetőivel az úgynevezett ellátási terheléspróba eredményeiről tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy nagyon magas szintű az ellátásbiztonság, amit az is mutat, hogy Németország energiaexportőr.

Az utóbbi hónapok piaci és időjárási fejleményei alapján viszont nem lehet kizárni, hogy télen vészhelyzet keletkezik, ezért elővigyázatosságból

 

a még működő három atomerőmű közül csak egyet állítanak le az idei év végén, és kettőt készenléti üzemmódban tartanak tavaszig.

 

„Azonban 2023 áprilisában Németország végleg szakít a nukleáris energiára építő áramtermeléssel, új fűtőelemeket már nem rendelnek és a két utolsó erőművet is leállítják.” – mondta a Zöldek politikusa.

Így most első alkalommal tér el Berlin a 2000-es évek elején megfogalmazott tervétől a nukleáris energia kivezetéséről. Az ok: az Oroszország és a fejlett országok közt kirobbant szankciós háború következtében megcsappant Németország földgázellátása, és a közelgő tél energiahiánnyal fenyegeti Európa legnagyobb gazdaságának vállalatait és háztartásait.

A döntést nemcsak a kormánynak kell jóváhagynia, hanem minden bizonnyal a Bundestagnak is szavaznia kell róla.

Ugyanakkor az atomerőművek működésben hagyása sem csodaszer a német problémára – írta a The Wall Street Journal korábban. Elsősorban a földgáz hiányzik ugyanis, amely nem mindenhol kiváltható egyébbel. Az áramfogyasztás mintegy 6 százalékát fedező nukleáris atomerőművek használatban hagyása azonban lehetőséget hagy rá, hogy ne kelljen gáz- és széntüzelésű erőművekkel kiváltani őket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére