Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elítélte a bíróság a fekete sorozatsztárt, aki megverette magát

888.hu

2021.12.10. 08:10

Bűnösnek találta egy chicagói bíróság esküdtszéke csütörtökön Jussie Smollett amerikai színészt abban, hogy megrendezett egy gyűlölet-bűncselekményt saját maga ellen – közölte a CNN amerikai hírtelevízió.

 

Az Empire című sorozat 39 éves, fekete bőrű meleg sztárja az ügyészség szerint saját karrierje előmozdítása érdekében hazudott arról a rendőrségnek, hogy 2019 januárjában két, maszkot viselő ismeretlen egy sötét chicagói utcán rátámadt.

Smollettet a hat vádpontból ötben, köztük a hatóság félrevezetésében bűnösnek találták.

A bíróság később határozza meg a büntetés mértékét, amely felfüggesztett vagy akár letöltendő szabadságvesztés is lehet. Az amerikai törvények szerint vádpontonként legfeljebb három év börtönnel sújthatják.

Dan Webb ügyész az elmarasztaló ítéletet követően újságíróknak nyilatkozva nevetségesnek nevezte Smollett beszámolóját a történtekről. „Smollett úr nem vesztette volna el ezt a pert, ha az esküdtszék nem jut arra a megállapításra, hogy hazudott nekik” – közölte Webb.

Nenye Uche, Smollett ügyvédje kijelentette, hogy védence ártatlan, és bízik abban, hogy a fellebbezés során sikerül elérni a felmentő ítéletet.

Smollett azt állította, hogy

2019 januárjában a támadói hurkot dobtak a nyakára, és vegyszereket öntöttek rá, miközben rasszista és homofób kifejezéseket használva becsmérelték, illetve Donald Trump korábbi elnököt támogató kijelentéseket tettek.

Egy hónapra rá a rendőrség őrizetbe vette a színészt azzal a gyanúval, hogy lefizetett két fivért, hogy színleljék a támadást, ezzel növelve népszerűségét a showbiznisz világában.

A testvérek tanúvallomása szerint Smollett pénzt adott nekik, hogy vegyenek részt a színlelt bűncselekményben, illetve utasításokat is adott, miként támadják meg őt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére