Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elítélték a chemnitzi gyilkosság szír vádlottját, az iraki még szökésben van

Bokor Gábor

2019.08.22. 16:20

Csütörtökön hozott ítéletet a drezdai bíróság az ügyben.

A chemnitzi gyilkossággal kapcsolatban kilenc év hat hónapra ítélték csütörtökön a szír állampolgárságú Alaa Sheikhit, aki iraki társával meggyilkolta a német Daniel Hilliget. Tavaly ősszel a szászországi nagyvárosban komoly tüntetéssorozat kezdődött, miután kiderült, a német férfit két közel-keleti bevándorló késelte halálra. A 23 éves szír menedékkérő végig ártatlannak vallotta magát. Bár az ügyészek 11 év letöltendő börtönbüntetést kértek a bevándorlóra, a bíró enyhített azon.

Alaa Sheikhi a bíróságon | Fotó: AFP

A német ZDF a mai ítélethozatal előtt készített egy interjút Alaa Sheikhivel, aki végig kitartott azon álláspontja mellett, hogy nem ért hozzá az áldozathoz, de még csak a késhez sem, amivel megölték Daniel Hilliget. Az ügyészek szerint számos bizonyíték van arra, hogy a szír férfi az egyik elkövető, míg a migráns ügyvédje azt mondta, a DNS-vizsgálatok szerint Alaa Sheikhinek nincs köze az ügyhöz. A gyilkosság elsőrendű vádlottja a 22 éves iraki Farhad A., aki szökésben van, és a hírek szerint elhagyta Németországot a gyilkosság után. Volt egy harmadrendű vádlott is, egy szintén iraki menedékkérő, akit a bizonyítékok hiánya miatt szeptemberben elengedtek.

Chemnitzben tavaly komoly tüntetések robbantak ki a gyilkosság után, németek ezrei vonultak utcára, hogy tiltakozzanak az illegális bevándorlás, illetve annak következményei miatt. Országszerte #WirSindMehr, azaz „Mi többen vagyunk” hashtaggel hirdetett tüntetéseket tartottak, így fejezték ki a németek a migrációval kapcsolatos nemtetszésüket.

Áll a bál Németországban egy migránsok által elkövetett gyilkosság miatt

CHEMNITZ, 16:26 Tüntetések, demonstrációk, erőszak és politikai nyilatkozatok tömege követte a gyilkosságot. Be nem jelentett tüntetéshez és szabályos demonstrációkhoz, felháborodáshoz és tiltakozáshoz vezetett Németországban egy emberölés, amellyel egy szíriai és egy iraki férfit gyanúsítanak – írja az MTI. A szászországi tartományi nagyváros ügyészsége hétfő délután, a kormányszóvivői tájékoztató után közölte, hogy a tüntetést kiváltó emberöléssel [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére