Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkezdődött az ostrom: áram és víz sincs már Herszonban

888.hu

2022.11.07. 10:00

Egy vasárnapi rakétatámadás után megsérült a várost ellátó vízerőmű.

 

A mariupolihoz hasonló tragédiával érhet véget Herszon ostroma, amely vasárnap este vett újabb fordulatot. Az ukránok által félig már körbezárt város egy rakétatámadás után víz és áram nélkül maradt, az egyre hidegebb időjárás és a folyamatos bombázások miatt a civil lakosság borzasztó hetek elé néz.

Herszont még februárban foglalták el – viszonylag elég könnyen – az orosz csapatok, ám onnan akkor nem tudtak továbbnyomulni Mikolajiv felé.

Szeptemberben az ukránok ellentámadást indítottak, és azóta folyamatosan – bár erősen lassuló ütemben – haladnak előre a kulcsfontosságú település felé.

 

Az ostrom már megkezdődött, a védők és a civilek egyre kilátástalanabb helyzetben vannak.

 

Ugyanis bár az oroszok megpróbálták evakuálni a várost, több tízezer civil így is az otthonában maradt, és várja, hogy melyik irányba dől el az ostrom. Az orosz vezetés szerint nekik még most is lenne idejük és lehetőségük elmenekülni az orosz fennhatóság alá tartozó területekre, de érthetően ebből sok helyi ukrán nem kér.

A Moscow Times cikke szerint a helyi orosz vezetés jelentette be, hogy a városban és környékén, így például Beriszlavban nincs víz, és az áramszolgáltatás is megszűnt, miután találat érte a térséget ellátó vízerőművet. Az oroszok szerint ezért egyértelműen az ukrán hadsereg a felelős, Kijev szerint viszont éppen ellenkezőleg, az oroszok szabotázsakciójáról van szó, és várhatóan addig nem is javul a helyzet, amíg vissza nem foglalják a térséget. Az ukránok már korábban is jelezték, hogy az oroszok készek felrobbantani a vízerőművet és inkább elárasztani a régiót, mintsem hogy újra ukrán kézre kerüljön a terület.

A TASZSZ orosz hírügynökség helyi orosz forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az ukránok jelentős erőket gyűjtöttek össze a régióban, hogy be tudják venni Herszont, rengeteg tankot és páncélozott járművet csoportosítottak át az ostromra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére