Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elrendelte egy görög bíróság, hogy vissza kell adni Iránnak az orosz tartályhajóról lefoglalt olajat

888.hu/MTI

2022.06.09. 12:35

Egy görög kormányzati forrás szerint Athén abban bízik, hogy e döntés hatására Irán szabadon engedi az általa megtorlásul lefoglalt két görög hajót.

 

Elrendelte egy görög bíróság, hogy vissza kell adni Iránnak az áprilisban egy orosz tartályhajóról az Egyesült Államok kérésére lefoglalt iráni olajat.

– közölte a forrás.

A görög hatóságok április 19-én az európai uniós szankciók keretében foglalták le a Pegas nevű orosz tartályhajót Évia közelében. Az Egyesült Államok később elkobozta a hajó 115 ezer tonnás iráni olajszállítmányát, és megkezdte elszállítását egy másik hajón az Egyesült Államok felé.

Az olajszállítmány fele azonban jelenleg még mindig az orosz hajón van – állította a csütörtökön nyilatkozó görög kormányzati forrás.

Az iráni Forradalmi Gárda május végén bejelentette, hogy lefoglaltak két görög olajszállító tartályhajót a Perzsa-öbölben. Ali Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb politikai és vallási vezetője szombaton elismerte, hogy

Irán elkobozta az olajat a két görög hajóról arra hivatkozva, hogy a görögök is ellopták Irán olaját, és Teherán „csak azt vette vissza”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére