Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eltávolítják a kínai gyártmányú biztonsági kamerákat az ausztrál politikusok irodáiból

888.hu, MTI

2023.02.14. 18:50

Biztonsági kockázatok miatt több tucatnyi kínai gyártmányú biztonsági térfigyelő kamerát távolítanak el az ausztrál politikai élet szereplőinek irodáiból – közölték az ausztrál kormány illetékesei, miután alig egy hete a védelmi minisztérium a saját irodáival kapcsolatban már hasonló lépést jelentette be.

 

Több mint 250 ausztrál kormányzati épületben legalább 913 kínai gyártású térfigyelő kamerát szereltek fel – derült ki a múlt héten közzétett adatokból.
Richard Marles ausztrál védelmi miniszter a múlt héten azzal magyarázta a kínai kamerák eltávolítását, hogy ezzel a létesítmények teljes biztonságát akarják garantálni.

A pénzügyminisztérium kedden megerősítette, hogy korábban további 65 ugyanilyen térfigyelő kamerát szereltek fel ausztrál politikusok által használt irodákba, ezek lecserélése megkezdődött, de negyvenet még el kell távolítani, aminek határidejét áprilisra tűzték ki – fűzték hozzá a tárca illetékesei.

 

Korábban az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is felléptek az ellen, hogy a kormányzati intézményekben kínai gyártmányú kamerákat telepítsenek biztonsági szempontból fontos helyszínekre.

Azzal indokolták, hogy érzékeny információk szivároghatnának ki, ha a kamerákat gyártó kínai vállalatok kénytelenek lennének megosztani adataikat a pekingi hírszerző szolgálatokkal.

A térfigyelő kamerák gyártója a részben kínai állami tulajdonban lévő Hangzhou Hikvision Digital Technology és a Dahua Technology Co., amelyek feketelistán vannak Amerikában. A két vállalatnak az amerikai kereskedelmi minisztérium szerint szerepe volt a kínai Hszincsiang tartományban élő ujgur kisebbség „megfigyelésében”.
A Hikvision a vádakat visszautasítva hangsúlyozta, hogy termékei „megfelelnek az összes vonatkozó ausztrál törvénynek és szabályozásnak”.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére