Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdoğan: „Ankara a nyugati provokációk ellenére elkötelezett a béketárgyalások mellett”

888.hu

2022.11.12. 16:40

A NATO-tag Törökország Ukrajnával és Oroszországgal is jó viszonyt ápol, és próbál közvetíteni a szembenálló felek között.

 

„A Nyugat, és benne kifejezetten az Egyesült Államok szemmel láthatóan véget nem érő támadást indított Oroszország ellen.”
– idézte a TRT állami tévécsatorna a török elnököt.

 

Azon dolgozunk, hogy a gabonafolyosó mintájára létrehozzunk egy békefolyosót.”

– magyarázta a vele utazó újságíróknak az Üzbegisztánból hazafelé tartó Recep Tayyip Erdoğan, aki az elmúlt napokban a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján vett részt Szamarkandban.

 

Idén tavasszal Törökország volt a házigazdája a rövid életű béketárgyalásoknak Kijev és Moszkva között, és Ankara segítségével jött létre egy határozott idejű gabonaszállítási megállapodás is júliusban, amely azonban november 18-án lejár.

Ukrajna kedden tagadta, hogy nyugati szövetségesei nyomást gyakorolnának rá a béketárgyalások újrakezdése érdekében. Kijev megerősítette: csak akkor kerülhet sor megbeszélésekre, ha Oroszország feladja a február óta megszerzett területeket.

Moszkva pénteken hangsúlyozta: eltökélt abban, hogy elérje a „különleges katonai művelet” céljait. Hozzátette: ezeket tárgyalások segítségével is el lehetne érni, de Kijev álláspontja miatt nem járható ez az út.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére