Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdoğan: „Ankara a nyugati provokációk ellenére elkötelezett a béketárgyalások mellett”

888.hu

2022.11.12. 16:40

A NATO-tag Törökország Ukrajnával és Oroszországgal is jó viszonyt ápol, és próbál közvetíteni a szembenálló felek között.

 

„A Nyugat, és benne kifejezetten az Egyesült Államok szemmel láthatóan véget nem érő támadást indított Oroszország ellen.”
– idézte a TRT állami tévécsatorna a török elnököt.

 

Azon dolgozunk, hogy a gabonafolyosó mintájára létrehozzunk egy békefolyosót.”

– magyarázta a vele utazó újságíróknak az Üzbegisztánból hazafelé tartó Recep Tayyip Erdoğan, aki az elmúlt napokban a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján vett részt Szamarkandban.

 

Idén tavasszal Törökország volt a házigazdája a rövid életű béketárgyalásoknak Kijev és Moszkva között, és Ankara segítségével jött létre egy határozott idejű gabonaszállítási megállapodás is júliusban, amely azonban november 18-án lejár.

Ukrajna kedden tagadta, hogy nyugati szövetségesei nyomást gyakorolnának rá a béketárgyalások újrakezdése érdekében. Kijev megerősítette: csak akkor kerülhet sor megbeszélésekre, ha Oroszország feladja a február óta megszerzett területeket.

Moszkva pénteken hangsúlyozta: eltökélt abban, hogy elérje a „különleges katonai művelet” céljait. Hozzátette: ezeket tárgyalások segítségével is el lehetne érni, de Kijev álláspontja miatt nem járható ez az út.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére