Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erõszakkal vennék el a fehérek földjeit

Bokor Gábor

2018.07.02. 17:10

Soha nem látott mértékben növekszik a fehérek elleni rasszizmus Afrikában, a jogvédõk persze hallgatnak.

Egyre több erőszakos bűncselekmény történik a fehérek ellen Afrika déli országaiban úgy, hogy az állam nemhogy nem védi meg a fehér honfitársaikat, de még segédkezik is azok meghurcolásában. 

Zimbabwe után Dél-Afrikában is azt tervezik, hogy megszállják majd azokat a földeket, amelyek még a fehér helyiek tulajdonában vannak. Szakértők szerint a lépés súlyos élelmiszerhiányt is előidézhet. Amennyiben bevezetik a földek újraelosztását lehetővé tevő törvényt, akkor a tönk szélére sodródhat az ország gazdasága és az  élelmiszer-ellátása. 

A bűnügyi statisztikák szerint egy év alatt csaknem 638 támadás érte a fehér földművelőket az országban, összesen 74 embert gyilkoltak meg csak azért, mert fehér volt. Az egészben a legszörnyűbb, hogy a dél-afrikai vezetés nemhogy nem üldözi azokat, akik fehéreket rabolnak ki vagy ölnek meg, hanem még bátorítják őket. 

A jelenleg hatalmon lévő Afrikai Nemzeti Kongresszus nevű párt bejelentette, hogy létrehoznak egy törvényjavaslatot, mely arra irányul, hogy a fehér lakosság vagyonát a feketék közt osszák szét. Azt is elismerték, hogy a tervük radikális, ám szükségesnek tartják ezeket a lépéseket. Az elkobzott földekért természetesen nem adnának kompenzációt. 

A dél-afrikai faji kapcsolatok kutatóintézete szerint a fehéreket érintő veszély egy másik országba, egészen pontosan Zimbabwéba is begyűrűzhet, ahol nemrég volt hatalomváltás és elűzték a korábbi vezetőt, Robert Mugabét. Az ország gazdasága romokban van, a hiperinfláció miatt a fizetések lassan semmire sem lesznek elegendőek. 

A dél-afrikai kormány a botrány kirobbanása után persze megpróbálta menteni a menthetőt: bejelentették, hogy sosem támogatták azt, hogy valaki fehéreket támadjon meg, továbbá elfogadhatatlannak tartják, hogy kompenzáció nélkül vegyék el a földjeiket. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére