Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észtországban elkezdték a szovjet háborús emlékművek lebontását

888.hu

2022.08.16. 10:40

A tank eltávolítása előkészíti az utat a kormány szélesebb körű törekvése előtt, hogy az év végéig az összes szovjet háborús emlékművet eltávolítsák Észtország közterületeiről.

 

Az észt kormány bejelentette: eltávolítja a Szovjetunióból származó háborús emlékműveket a keleti Narva városában.

„A növekvő feszültségek miatt gyorsan kell cselekednünk a közrend és a belső biztonság fenntartása érdekében.” – mondta Kaja Kallas miniszterelnök.

Az orosz határon fekvő, orosz ajkú városban egy vitatott tank eltávolításáról szóló kormányzati döntés az elmúlt napokban feszültséget váltott ki a helyi hatóságokkal.

 

Helyi sajtóértesülések szerint jelentős rendőri erőket vetettek be a városban, a hatóságok pedig megtiltották a belépést arra a területre, ahonnan a műemléket el akarják távolítani.

 

A T-34-es harckocsi eltávolításának munkálatai kedd reggel kezdődtek. Az emlékművet a Tallinn mellett található Észt Háborús Múzeumba szállítják, valamint két másik emlékművet is eltávolítanak a városból.

 

Figyelembe véve a Narvában lévő emlékművek körül növekvő feszültségek és zűrzavar gyorsaságát, gyorsan kell cselekednünk a közrend és a belső biztonság biztosítása érdekében. Ezért fogadta el a kormány azt a döntést, hogy eltávolítja az egykori idegen rezsim ottani háborús emlékműveit, hogy megakadályozza, hogy azok további ellenségeskedést mozgósítsanak a társadalomban és régi sebeket tépjenek fel.”

 

– fogalmazott az észt miniszterelnök.

Urmas Reinsalu külügyminiszter a Twitteren közölte, hogy a szovjet emlékműveket azért távolították el, mert azok „megosztottságot vetnek a társadalmunkban”.

 

A döntés egy újabb lépés Oroszország és a Moszkvához közel álló országok elleni lépések sorában.

 

Múlt héten Észtország és Lettország kilépett egy kínai támogatású fórumról, amelynek célja a kelet-európai országokkal való kapcsolatok fellendítése volt. Tallinn pedig múlt csütörtökön megtiltotta az észtek által kiadott schengeni vízummal rendelkező oroszoknak, hogy belépjenek az országba.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére