Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa Tanács: Aggodalomra ad okot a civileket és az újságírókat körülvevő ellenséges környezet Görögországban

888.hu

2023.01.12. 20:40

A 46 tagot számláló Európa Tanács emberi jogi biztosa csütörtökön közzétett közleményében arra szólította fel a görög hatóságokat, hogy fordítsák visszájára a jogvédők és az újságírók munkáját aláásó tendenciát.

 

Dunja Mijatović véleménye szerint az emberi jogok védelmezői lejárató kampányok célpontjaivá váltak, a civil szervezetek nehézkes bejegyzési eljárásai és az újságírókra gyakorolt indokolatlan nyomás aláásta az emberi jogok védelmét és csökkentette a civil mozgásteret Görögországban.

 

A menekülteket, menedékkérőket és migránsokat segítők, valamint az emberi jogokat védő és előmozdító aktivisták folyamatos kriminalizálása része ennek a görögországi tendenciának, amelyet az Európa Tanács más tagállamaiban is megfigyeltem.”

– fogalmazott.

Hangsúlyozta: minden államnak kötelessége olyan jogi keretet létrehozni, amely védi az emberi jogokat, és olyan környezetet biztosít, amely elősegíti a jogvédők és a civil társadalom munkáját.

„A jogvédők és a humanitárius szolgálatot végzők elleni fellépés összeegyeztethetetlen a nemzetközi kötelezettségekkel, továbbá elrettentő hatással van az emberi jogi munkára.” – figyelmeztetett.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa felszólította a görög hatóságokat, biztosítsák, hogy az emberi jogok védői és az újságírók biztonságban és szabadon dolgozhassanak azáltal, hogy kedvező környezetet biztosítanak munkájukhoz, és nyilvánosan elismerik a demokratikus társadalomban betöltött fontos szerepüket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére