Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezt csinálják az oroszok, míg mi a kvótarendszerrõl bájcsevegünk

2015.09.15. 07:58

22:00, Latakia, Szíria

Az amerikaiak szerint Oroszország legutóbbi intézkedései a szíriai Latakia városában arra engednek közetkeztetni, hogy egy légierő-bázis beüzemelésén dolgoznak. Jeff Davis, a Pentagon szóvívője kihangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban folyamatosan szivárogtatta Oroszország katonáit a térségbe. 

Az oroszok azt állítják, hogy az intézkedéssel a szír kormányt szándékoznak segíteni az Iszlám Állam elleni harcban. Moszkva kulcsfontosságú partnere volt Assad elnöknek a 2011-ben elkezdődött szíriai polgárháború ideje alatt is.

A Pentagon szóvívője hozzátette, hogy az orosz katonai lépések összetűzésbe kerülhetnek Amerikának és szövetségeseinek a katonai légi támadásaival, melyeket az ISIS ellen terveznek végrehajtani. 

Az amerikaiak attól is tartanak, hogy Oroszország beavatkozása megerősíti a Bashar al-Assad rezsimet egy olyan időszakban, amikor folyamatos veszteségek érték a harcmezőn, ez pedig meg fogja nehezíteni a törekvést, hogy megfelelő politikai megoldást találjanak a helyzetre. 

Az amerikai reakció két nappal azután érkezett, hogy a szír állami média bejelentette két orosz teherszállító katonai repülő megérkezését, melyek - állítólag - 80 tonna segélycsomaggal landoltak. A repülők a Latakia-i reptéren értek földet, mely jelenleg Assad elnök "erődjeként" üzemel. 

Maj Gen Igor Konashenkov, az orosz honvédelmi minisztérium szóvívője kijlentette: a repülőgépek a háborús menekültek sátrainak felállításához szálítottak alapanyagokat. 

A Kremlin tagadott bármilyen jellegű katonai előkészületet - annak ellenére, hogy Sergei Lavrov külügyminiszter a múlt héten kijelentette, hogy Oroszország szükség esetén még több katonai segítséget hajlandó nyújtani Szíriának. "Oroszország repülőket küld a térségbe, melyek katonai felszerelést és segélycsomagokat egyaránt tartalmazna" - mondta. 

A szír kormány az elmúlt időszakban elvesztette a kontrollt egy kulcsfontosságú légibázis felett Idlib tartományban - a Pentagon szerint ennek betudható Oroszország harckészültségének növelése.  

A Reuters hírügynökség szerint Washington úgy véli, hogy Moszkva további repülőket és két tankszállító hajót csatolt a szíriai kikötővárosban, Tartusban állomásozó orosz tengérészflottához. 

Míg Oroszország támogatta a szír kormányt, Amerika Assad elnök eltávolítását szeretné. Az Assad rezsim harca eddig legalább 240000 életet követelt, és többmilliók távozását idézte elő. 

 

(BBC, Reuters)

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére