Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezzel a programmal védenék ki az energiahiányt télen

888.hu

2022.10.07. 16:00

Csökkenteni akarják a fogyasztást 10 százalékkal.

 

A francia kormány csütörtökön intézkedéscsomagot fogadott el, amelynek célja az ország energiafogyasztásának 10 százalékos csökkentése annak reményében, hogy áramkimaradások nélkül vészelik át a telet.

Agnes Pannier-Runacher, az energiaügyi átmenetért felelős miniszter szerint ez cél „csak az első lépés” a 2050-ig 40 százalékkal csökkentendő energiafelhasználás felé vezető úton.

„Sürgős cselekvésre van szükség” – mondta, és „általános mozgósításra” szólított fel az energiafelhasználás visszafogása érdekében, amelynek eredményeként két éven belül 10 százalékkal kellene csökkenteni a felhasználást a 2019-es szinthez képest.

Harcunk nem ér véget a 2022-2023-as téllel.”

– tette hozzá.

Az energetikai terv egy nappal azután a bejelentés után érkezett, hogy állítólag a francia gáztartalékok 100 százalékos szinten vannak, de szakértők figyelmeztetnek, hogy ez a tél súlyosságától függően nem biztos, hogy elegendő lesz.

A hiány elkerülése érdekében a kormány egy sor intézkedést javasolt,

többek között kevesebb fűtést és világítást, több távmunkát a kormányzati szolgáltatásokban dolgozóknak és a telekocsihasználat ösztönzését.

 

A francia kormány azt reméli, hogy a polgárok és a vállalkozások önkéntesen követik majd a javaslatokat. Emmanuel Macron elnök korábban csütörtökön üzleti vezetőknek nyilatkozott:

Ha mindannyian teszünk e cél érdekében, akkor a legkedvezőtlenebb forgatókönyvek mellett is átvészeljük a telet.”

 

Elmondta, hogy a terv célja nem a kevesebb termelés vagy a csökkenő gazdasági növekedés.

Az egyik legfontosabb ajánlás a beltéri hőmérséklet 19 Celsius-fokban történő maximalizálása, és nem lesz „hőmérséklet-rendőrség”, amely a betartást ellenőrzi.

A háztartásoknak, vállalkozásoknak és közigazgatási szerveknek ősszel és télen két héttel később kell kezdjék a fűtést, és két héttel korábban kell befejezniük.

A nyilvános fedett sportlétesítmények hőmérsékletét két Celsius-fokkal, a nyilvános uszodák vizének hőmérsékletét pedig egy fokkal csökkentik.

A köztisztviselők napi 2,88 eurót kapnak, ha otthonról dolgoznak, és ez az intézkedés lehetővé teheti, hogy a közigazgatás több napra is leálljon, és ezzel megtakarítást érjenek el a fűtési költségeken.

Az üzleti vezetők ugyanakkor a korábbi konzultációk során közölték a kormánnyal, hogy nem támogatják a távmunkát, amely szerintük nem sokat javítana az energiaszámláikon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére