Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Farage: Soros György érdeke egy újabb referendum a Brexitrõl

Bertha László

2018.08.24. 09:45

A Brexit-tábor élharcosának számító Nigel Farage szerint egy második népszavazás nem az emberek, hanem Soros György akaratáról szólna.

A People’s Vote (a Nép Szavazata) nevezetű szervezet a múlt héten tartotta meg kampányindító nagygyűlését. A csoport célja, hogy a britek egy újabb népszavazáson fejthessék ki véleményüket az Európai Unióból való kilépésről, felülírva a korábban már meghozott döntésüket.

A UKIP egykori vezetője az LBC rádióműsorában ennek kapcsán arról beszélt, hogy mindez valójában nem egy nép-, hanem egy „Soros György-szavazás” lenne, hiszen 2016-ban a britek már döntöttek, hiába nem akarják ezt tudomásul venni egyesek.

Nigel Farage épp a napokban jelentette be, hogy a Brexit-ellenes kampány, valamint a brit kormány tehetetlensége miatt visszatér a politika frontvonalába.

Hónapok óta ugyanazt az érvelést halljuk ettől a társaságtól: »az elhagyásra szavazók nem tudták, hogy mire szavaznak«. A következtetés az, hogy a Brexit-pártiak ostobák és inkább az ő felsőbbrendű álláspontjukat kellene elismerni. Nos, megelégeltem a hazugságaikat, a csalárdságukat és az árulásukat. Eljött az ideje, hogy megtanítsuk nekik a leckét – amit soha nem fognak elfelejteni”

indokolta döntését a The Telegraph hasábjain a politikus, amely üzenetértékkel bírt Soros Györgynek is.

Farage-hoz hasonlóan ugyancsak az amerikai milliárdost bírálta a Brexit-pártiak egyik vezetője, Richard Tice is, aki szerint annak ellenére, hogy Soros György nem az Egyesült Királyságban él, az elitista társaival egyetemben továbbra is mindent megtesz azért, hogy megállítsa a Brexitet, ezt pedig az emberek választásaként próbálja meg álcázni.

Soros György eddig – a nyilvánosságra került adatok szerint – több mint 800 ezer fontot költött arra, hogy szervezetei révén befolyásolja a brit belpolitika történéseit. A milliárdos nem titkolt célja ugyanis az, hogy elgáncsolja a Brexitet, mivel az Európai Unióból történő kilépést alapvetően egy rossz döntésnek tartja a britek részéről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére