Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felfüggeszthetik a héten a Moszkvával megkötött vízumkönnyítési megállapodást

888.hu

2022.08.29. 13:35

Az EU külügyminiszterei támogatni fogják a Moszkvával kötött vízumkönnyítési megállapodás felfüggesztését – jelentette a Financial Times három, a tárgyalásokban részt vevő tisztviselőre hivatkozva.

 

Információik szerint megvitatták az orosz állampolgárok beutazási engedélyeinek korlátozását, más tagállamok viszont az orosz turistavízumok teljes betiltását szorgalmazták, de emellett nincs meg a többség.

Közölték, hogy a külügyminiszterek kedden és szerdán fognak tartani egy ülést Prágában, ahol majd első lépésként politikai támogatást fognak nyújtani az EU és Oroszország közötti vízumkönnyítési megállapodás felfüggesztéséhez.

Ezzel pedig megszüntetnék az oroszok számára a kedvezményes elbánást az összes uniós vízum igénylésekor, úgy, hogy az több dokumentációval és várakozási idővel járna, ráadásul drágábbá is tenné a számukra.

Ami az orosz turisták vízumtilalmát illeti, Ciprus és Görögország csatlakozott Olaf Scholz német kancellár álláspontjához, és ellenzi a vízumtilalmat, míg más országok, köztük a balti államok, Finnország és a Cseh Köztársaság a teljes beutazási tilalmat követelik, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérését visszhangozva.

 

Josep Borrell, az EU külügyi vezetője sem tartja jó ötletnek minden orosznak megtiltani az EU-ba való belépést. Viszont többek között az észtek és a finnek már tettek nemzeti intézkedéseket az orosz turisták vízumkorlátozására.

Finnország – amelynek Oroszországgal közös határa mintegy 1340 kilométer hosszú – szeptemberben vezeti be a korlátozást az orosz beutazókra, de Lengyelország sem idegenkedik ettől.

Olaf Scholz az elmúlt hetekben többször is hangoztatta, hogy

 

ez Putyin háborúja, nem az orosz embereké.”

 

A kancellár, mint mondta, emiatt „nagyon nehezen” küzd meg a gondolattal, hogy az orosz állampolgárokat ilyen szankcióval sújtsák. Hangsúlyozta, hogy „nem szabadna így általánosítani”, ugyanakkor elismerte, hogy megérti az Oroszországgal határos államok döntését az oroszokra vonatkozó beutazási tilalomról.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére