Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feloszlott a kormánykoalíció Izraelben

Bertha László

2018.12.24. 14:36

A koalíciós pártok vezetõinek hétfõi tanácskozásán elhatározták az izraeli parlament, a Kneszet feloszlatását és új választások kiírását április 9-re, miután nem sikerült dûlõre jutniuk az ultraortodoxok katonai behívásáról szóló törvényrõl - jelentette a Jediót Ahronót címû újság honlapja, a ynet hétfõn.
JERUZSÁLEM, 14:36

A koalíciós pártok vezetőinek hétfői tanácskozásán elhatározták az izraeli parlament, a Kneszet feloszlatását és új választások kiírását április 9-re, miután nem sikerült dűlőre jutniuk az ultraortodoxok katonai behívásáról szóló törvényről – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn.

A Kneszet várhatóan szerdán oszlatja fel magát, hogy hét hónappal előre lehessen hozni a parlament százhúsz új képviselőjének a megválasztását. A döntés oka, hogy nem tudtak megállapodni az ultraortodox fiatalok katonai bevonulásának szabályozásáról, noha erről egy bírósági határozat nyomán legkésőbb január 15-ig dönteniük kellett volna.

Előzőleg a novemberben ellenzékbe vonult Izrael a Hazánk (Jiszrael Béténu) párt bejelentette, hogy nem szavaz a koalícióval és a Van jövőnk (Jes Atíd) párt is közölte, hogy ellenzi a készülő törvényjavaslatot. Így kevés esélye volt a mindössze egyfős többséggel, hatvanegy mandátummal rendelkező kormánynak, hogy keresztülvigye akaratát a szavazáson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére