Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felülvizsgálja a kamuprofilos trollhadseregét a Pentagon

888.hu

2022.09.20. 16:50

A Pentagon átfogó ellenőrzést rendelt el az információs hadviselés végrehajtására vonatkozóan, miután a közösségi média nagyvállalatai azonosították, hogy hamis fiókokat hoztak létre, melyekről feltételezhető, hogy az Egyesült Államok hadserege üzemelteti, a platformok szabályait megsértve.

Colin Kahl, a védelmi miniszter helyettese a múlt héten utasította az online pszichológiai műveletekben részt vevő katonai parancsnokságokat, hogy a következő hónapig teljes körűen számoljanak be tevékenységükről, miután a Fehér Ház és néhány szövetségi ügynökség növekvő aggodalmának adott hangot a védelmi minisztérium manipulációs kísérletei miatt.
Az ügyben jártas védelmi és közigazgatási tisztviselő szerint az elmúlt években több mint 150, az Egyesült Államokban létrehozott hamis személyiséget és médiaoldalt törölt a Twitter és a Facebook.
Ezt múlt hónapban közölték Graphika és a Stanford Internet Observatory internetes kutatók.
Noha a kutatók nem tulajdonították a beszámolókat az amerikai hadseregnek, két, az ügyben jártas tisztviselő azt mondta, hogy az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága is azok közé tartozik, akiknek tevékenységét vizsgálat alá vonják.
A jelentéshez hasonlóan ők is névtelenül szólaltak meg, hogy megvitassák az érzékeny katonai műveleteket.
Nem részletezték, hogy mikor működtek a profilok, de a témában jártasak szerint az elmúlt két-három éven belül.
Némelyikük a közelmúltban készült – mondták –, és olyan nyáron megjelent bejegyzéseket tartalmaztak, amelyek Oroszország-ellenes narratívákat dolgoztak ki, hivatkozva a Kreml ukrajnai „imperialista” háborújára, és figyelmeztetve a konfliktusnak a közép-ázsiai országokra gyakorolt ​​közvetlen hatására.
Állítólag a létrehozott kamuszemélyiségek – akik olyan országokban akarták a narratívájukat terjeszteni, mint Oroszország és Kína – nem nyertek nagy teret, és nem sok követőt vonzottak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére