Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feminácik figyelem: már nõi terrorszervezet is van Németországban

888.hu

2017.12.27. 09:38

A német belügyi hírszerzés lekapcsolt egy nõi iszlamista terrorszervezetet.
BERLIN, 09:38

A német belügyi hírszerzés lekapcsolt egy női iszlamista terrorszervezetet.

A német hírszerző szolgálatok szerint Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország legnépesebb államában 40 nőből álló iszlamista terrorhálózatot azonosítottak.

Ugyancsak a belügytől származó jelentések szerint egyre gyakrabban tűnnek fel női iszlamisták, hiszen a megölt vagy a fogva tartott társuk helyet ők próbálják meg beteljesíteni a férjük által kitűzött célt.

A német Alkotmányvédelmi Hivatal helyi vezetője szerint a terrormamik szalafita nézeteket követtek, vagyis az iszlám azon irányzatát, amely szó szerint értelmezi a Koránt.

Ezek az igazi szélsőségesek

A német hírszerzés, a BfV adatai szerint 10 ezer 800 szalafista él jelenleg Németországban. Egy évvel ezelőtt decemberben ez a szám még csak 9700 volt.

Köreikben növekvő széttöredezettség figyelhető meg és az, hogy egyre inkább bezárkóznak, nem képezik a közbeszéd részét – ami megnehezíti megfigyelésüket is a hatóságok számára.

Sokan azt hiszik, hogy a dzsihadisták (a hitetlenek elleni szent háború hirdetői) és a szalafisták ugyanazok, holott az utóbbiak egy roppant sokszínű, távolról sem egységes csoportot alkotnak.

A berlini Zentrum Demokratische Kultur (ZDK) szakértői szerint a szalafizmus az iszlamizmus egy válfaja, azzal a különbséggel, hogy a szalafisták puritánabbak, mint az iszlamisták. Õk úgy akarnak élni, mint "tiszta elődeik" Mohamed próféta és utódai korában, a VII. és VIII. században. Szerintük ugyanis a középkori ősök szó szerint követték a Korán és a szunna tanítását, s így az iszlám egyetlen "tiszta" formája szerint éltek. 

A szalafisták a magánéletre is kiterjesztik az iszlám tanításának merev értelmezését, míg a dzsihád hívei készek a vallás nevében fegyveres harcot vívni. Közös nevezőjük az antidemokratikus világkép, az iszlám modern felfogásának elutasítása, valamint annak hirdetése, hogy vissza kell térni a "tiszta elődök" példaképeihez.

Világképüket illetően a szalafisták nemcsak a demokratikus társadalmaktól határolódnak el, de a többi muzulmántól is. A síiták és az alaviták az ő szemükben egyszerűen hitetlenek. Ugyanakkor a szunnitáknak azt a nagy többségét, amely nem felel meg a szalafista ideáloknak, szintúgy hitetlennek vagy hitehagyottnak tekintik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére