Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa aggódik

Nagy Gábor

2018.01.15. 17:58

A katolikus egyházfõ attól tart, hogy egy váratlan esemény atomháborúba sodorja a világot.
VATIKÁNVÁROS, 17:58

A katolikus egyházfő attól tart, hogy egy váratlan esemény atomháborúba sodorja a világot.

Elértünk egy határt. Elég egy váratlan esemény ahhoz, hogy háború törjön ki. Ezért el kell pusztítanunk az atomfegyvereket, és mindent meg kell tennünk a leszerelésükért"

– mondta a Santiago de Chilébe tartó katolikus egyházfő repülőgépe fedélzetén az őt kísérő újságíróknak.

Ferenc pápa a feszült észak-koreai helyzetre célozva felszólította a világ vezető hatalmait, hogy semmisítsék meg az atomfegyvereiket. Sőt, a felszállás előtt a pápa kiosztott egy képet a média képviselőinek, amelyet 1945-ben készítettek, miután az USA atombombát dobott Nagaszakira. Ezen egy fiú látható, aki a hátán cipeli a sírhoz testvére holttestét.

A múlt hétvégén több mint félórás pánikot okozott Hawaiin, hogy téves riasztást adtak ki, arra figyelmeztetve az embereket, hogy azonnal keressenek menedéket, mert ballisztikus rakéta tart a sziget felé.

Ferenc pápa a chilei templomgyújtogatások (a Magyarországi Szent Erzsébet-plébániatemplomot is megtámadták) ellenére könnyű szívvel tekint dél-amerikai útja elé, mert ottani diákéveinek köszönhetően jól ismeri az országot.

A katolikus egyházfő január 15-22. között látogatást tesz Chilében és Peruban. Ez lesz a 22. útja azóta, hogy 2013 márciusában megválasztották a katolikus egyház vezetőjének.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére