Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa elődje lelki üdvéért imádkozott újévi miséjén, és másokat is erre kért

888.hu, MTI

2023.01.01. 16:11

Ferenc pápa elődje lelki üdvéért imádkozott újévi miséjén, vasárnap, XVI. Benedek halála másnapján, és a híveket is erre kérte – jelentették hírügynökségek.

 

„Isten anyjának kezébe ajánljuk ma szeretett emeritus pápánknak, XVI. Benedeknek a lelkét, miközben ő távozik az Atyához ebből a világból.”
– mondta a hagyományos újévi misét vezető Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában.

„Egy szívvel és lélekkel adunk hálát a Jóistennek ajándékáért, az evangélium és az egyház hűséges szolgájáért.” – tette hozzá szentbeszédében, amely ezúttal rövid volt, és jórészt az elhunyt volt egyházfővel foglalkozott. De miután január elseje a béke világnapja az egyházban, Ferenc pápa a békéért is imádkozott. „Most ennek az évnek az elején nekünk, embereknek leginkább reményre van szükségünk, mint ahogy a földnek esőre” – jelentette ki.

A nyugalmazott pápa 95 éves korában, szombaton reggel hunyt el. 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje. Hétfőn felravatalozzák a Szent Péter-bazilikában, ahol három napon át várhatóan sok ezren róják majd le tiszteletüket az emléke előtt, és csütörtökön helyezik örök nyugalomra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére