Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa szívesebben találkozik kommunistákkal, mint Orbán Viktorral

Kovács Nikol

2021.06.07. 18:00

Kommunista pártvezető – rendben van, gyerekekkel dolgoztató cégvezető – totálisan rendben van, abortuszt engedélyező államfő – ide vele!, keresztény-konzervatív értékeket valló kormányfő – Isten ments!

 

Úgy hírlik, a bevándorláspárti Ferenc pápa „kioffolja” Orbán Viktor miniszterelnököt, mert nem tetszik neki a migránsokhoz való hozzáállása, de a keresztény szellemmel ellentétes abortusz számára teljesen elfogadható.

Ezt az állítást maximálisan alátámasztja, hogy idén Alberto Fernández argentin elnök bevezettette a legális abortuszt, így Argentína lett az első nagy latin-amerikai ország, ahol a terhesség 14. hetéig engedélyezik a művi terhességmegszakítást. (Halkan megjegyzem: Ferenc pápa argentin.) Ennek ellenére a pápa mégis megtisztelte őt figyelmével.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója is találkozott a pápával 2016-ban. Cookról úgy hírlik, hogy a Foxconn nevezetű kínai cégnél rossz körülmények között, gyerekekkel gyártatja az iPhone-okat.

De ezt hagyjuk is, hiszen csak gyerekekről van szó!

Ferenc pápa 2015-ben Kubában felkereste otthonában Fidel Castrót, a kubai kommunizmus nagy alakját, és ajándékot is vitt neki: két enciklikáját, Alessandro Pronzato néhány könyvét a humor és a jókedv szerepéről a lelki életben, illetve két CD-t, amely a jezsuita Armando Llorente – aki magát Fidel Castrót is tanította – homíliáit tartalmazzák.

2018-ban a török elnökkel, Recep Tayyip Erdoğannal találkozott. A meetingen többek között Szíria helyzete, a migrációs válság, az iszlamofóbia és a rasszizmus is terítékre került.

Idén Ferenc pápa Ali asz-Szisztáni nagyajatollahhal is találkozott. Ez egy kivételes, történelmi jelentőségű vizit volt, ugyanis Irakban ezelőtt még nem járt katolikus egyházfő. A konzultáció egyik kiemelt témája az iraki keresztény közösség sorsa és a békés együttélés volt. A béke jeléül fehér galambokat is elengedtek.

Nagyon fancy.

2014-ben Ferenc pápa a Vatikánban köszöntötte Barack Obamát, magánbeszélgetésük mintegy ötven percig tartott. Ez alatt a cirka egy óra alatt olyannyira összehaverkodtak, hogy rá egy évre, 2015-ben a pápa az amerikai elnöknél vizitelt Washingtonban.

Ha a nézeteltérés a pápa problémája, itt van Donald Trump esete: a 2017-es amerikai választási kampányban heves szócsata zajlott a pápa és Trump között. Az verte ki a biztosítékot a Vatikánban, hogy Donald Trump falat építene a mexikói határra. A heves szájkarate ellenére Ferenc pápa fogadta az amerikai elnököt, magánbeszélgetésük a 20 perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, 30 perces volt. Ez a gesztus a szívélyes találkozóra utal.

Nagy kérdés: akkor most miért nem akar a pápa Orbán Viktorral találkozni?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére