Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik a cseh államfõválasztás második fordulója

Sümeghi Lóránt

2018.01.27. 11:08

Folytatódik az államfõválasztás második, döntõ fordulója Csehországban. Szombaton, a hagyományosan kétnapos voksolás második napján, a választási helyiségek reggel nyolctól délután kettõig tartanak nyitva.
PRÁGA, 11:08

Folytatódik az államfőválasztás második, döntő fordulója Csehországban. Szombaton, a hagyományosan kétnapos voksolás második napján, a választási helyiségek reggel nyolctól délután kettőig tartanak nyitva.

A két jelölt – Milos Zeman jelenlegi államfő és Jirí Drahos, a cseh tudományos akadémia volt vezetője – közül az szerez elnöki mandátumot, aki megkapja a leadott szavazatok egyszerű többségét. Általános vélemény, hogy

a két jelölt győzelmi esélyei nagyjából egyenlőek és szoros eredményre van kilátás.

A cseh statisztikai hivatal a voksolás végeredményét a késő délutáni órákra ígéri. Az MTI szerint az első napon, pénteken a választási részvétel átlagban 50-55 százalék körül mozgott, ami mintegy 10 százalékkal magasabb, mint az öt évvel ezelőtti második körben. 

A szombati prágai sajtó szerint várható, hogy mindkét napon 65 százalék körül alakul, ami valamivel magasabb lenne, mint a két hete megtartott első körben, amikor 62 százalékos volt a részvétel. A 2013-ban lezajlott első közvetlen államfőválasztás második körében 55 százalékos volt a részvétel. A voksolást eddig semmiféle incidens nem zavarta meg. Milos Zeman és Jirí Drahos is már péntek délután leadta szavazatát. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére