Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik a hisztis norvég tömeggyilkos körüli mizéria

Bokor Gábor

2017.06.08. 18:58

A norvég legfelsõbb bíróság elutasította Anders Behring Breivik fellebbezését, ami miatt a tömeggyilkos a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulhat.
OSLO, 18:58

A norvég legfelsőbb bíróság elutasította Anders Behring Breivik fellebbezését, ami miatt a tömeggyilkos a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulhat.

A norvég legfelsőbb bíróság csütörtökön döntött arról, hogy nem tárgyalják újra a tömeggyilkos Anders Behring Breivik ügyét és nem hallgatják meg a jelenleg börtönbüntetését töltő férfit, aki korábban perelte be az államot. Breivik arra játszott, hogy az állam megtámadja majd az alsóbb szinten hozott bírósági ítéletet, mely megállapította, hogy a 2011 nyarán 77 ember életét kioltó Breiviknek a börtönben nem sérültek az emberi jogai.

A világ egyik leghisztisebb elítéltje jelenleg a Norvégiában kiszabható legsúlyosabb, 21 évre kiterjedő börtönbüntetését tölti, amiért hat évvel ezelőtt bombát robbantott Oslóban, valamint az attól nem messze lévő Utoya szigetén, sok gyermek halálát okozva ezzel.

A tömeggyilkos több pert is indított korábban, mivel szerinte embertelen körülmények között tartják. A férfi többek között internetezhet, könyvtárba járhat és játszhat az x-Boxon, azonban kitart amellett, hogy sorsa nem emberhez méltó.

Korábban többen vitatták, hogy Breivik börtönbüntetése megsértette-e vajon az Emberi Jogok Európai Egyezményének harmadik cikkét, mely kimondja, hogy az elítélteket nem kínozhatják és nem tanúsíthatnak vele szemben embertelen és megalázó bánásmódot.

A tömeggyilkos azzal támasztotta alá a vádjait, hogy, a bebörtönzésének korai szakaszában többször megalázták, mivel rendszeresen átvizsgálták, nem rejteget-e valamit, továbbá elszigeteltnek érezte magát a cellájában. Breivik az ellátással sem volt megelégedve, ugyanis szerinte rosszat tett egészségének a börtönkoszt, ami rendszerint mikrózható ételből állt.

A bíróság korábban kimondta, hogy teljesen indokolt volt, hogy egyszemélyes cellában volt elhelyezve, mivel különösen veszélyes emberről van szó. Később mégis enyhítettek ezen és egy nagyobb cellába került, ahol van konditerem, számítógép, újságok és DVD-lejátszó.

Breivik ügyvédje elmondta, mivel a norvég állam nem hajlandó tovább foglalkozni védencének ügyes-bajos dolgaival, így kénytelenek lesznek a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére