Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Francia tábornok: Az Ukrajnában zajló háború nem áll Európa érdekében

888.hu

2022.11.12. 13:40

Pierre de Villiers francia tábornok szerint a kontinens a kérdésben túlságosan az amerikai érdekekhez igazodott. Úgy látja, meg kell állítani az eszkalációt, mert az ukrajnai háború nem érdeke Európának.

 

A tábornok, aki korábban a francia fegyveres erők vezérkari főnökeként szolgált, szerdán azzal érvelt, hogy

 

az európai nemzeteknek az ukrajnai háború de-eszkalációját kellene szorgalmazniuk, mondván, hogy a konfliktus folytatása nem áll Európa érdekében.

 

A BFMTV francia televíziónak adott interjújában Pierre de Villiers bírálta, hogy Európa kollektívan nem törekszik a konfliktus olyan befejezésére, amely „nem hoz szégyent” Ukrajnára, amely szerinte „bátran harcol”, miután Oroszország megtámadta.

 

Az ukrajnai háború nem érdeke az európai országoknak, Franciaországnak biztosan nem, talán az amerikaiaknak sem.”

– mondta.

 

 

Hozzátette hogy az ukrajnai háború nem az ő háborújuk, és reméli, hogy Európa visszafogja az amerikai katonai érdekekhez való szisztematikus igazodását, és ehelyett egy „felülről jövő diplomáciai megoldást” keres.

„Az én szemszögemből a kihívás az, hogy megállítsuk az eszkalációt.” – érvelt. „Február 24-e óta állandó eszkalációban vagyunk”.

 

De Villiers bírálta a francia katonai kiadásokat is, szerinte az országban a védelemre fordított összegek még mindig nem elégségesek.

„2008 és 2015 között a katonai állomány 20%-át csökkentettük. Ez hiba volt a mai tudásunk alapján.” – mondta.
„20 éve beszélünk arról, hogy növeljük a tartalékos kapacitásunkat – jelenleg 40 000 tartalékosunk van –, de ezt nem tettük meg.”

 

Végső soron a tábornok úgy látja, hogy az ország teljesen felkészületlen arra, hogy egy másik idegen hatalommal vívjon egy nagy intenzitású háborút, amit aggasztónak tart, figyelembe véve a jelenlegi, világszerte növekvő feszültségek légkörét.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére