Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaország nem aggódik különösebben az orosz földgáz kiesése miatt

888.hu

2022.08.31. 13:00

Normál időjárás esetén nem lesz gondja télen Franciaországnak a gázellátással, mert jelentős gáztartalékot halmozott fel, de egy átlagosnál hideg időjárás mellett felmerülhetnek ellátási nehézségek – nyilatkozta Emmanuelle Vargon, az energiapiaci szabályozásért felelős bizottság vezetője szerdán.

 

Az illetékes rámutatott arra, hogy Franciaország teljes gázimportjában az orosz részesedést 17 százalékról 9 százalékra csökkentették, most pedig meg is szűnt, így a tél folyamán más forrásokból folytatják a földgáz beszerzését. A bizottság vezetője ugyanakkor elismerte, hogy elkerülhetetlenül emelkedni fog a földgáz ára.

Franciaországban jelenleg a földalatti gáztározók szinte tele vannak, töltöttségük 91 százalék és szeptember végére, október elejére eléri a 100 százalékot.

 

Ezek a készletek a fogyasztás 25 százalékét fedezik, záloga a biztonságos gázellátásnak, de a töltöttségi szint elkerülhetetlenül csökkenni fog a tél folyamán.”

– mondta Emmanuelle Vargon, hozzátéve: extrém hideg és enyhe gázhiány esetén elsősorban a vállalatoknál zárják el a gázcsapot, a háztartások ellátását ez nem befolyásolja.

 

Az áramról szólva az illetékes azt mondta, hogy Franciaországban jelenleg több atomreaktor javítása tart, ezért a szomszédos országoktól kell villamosenergiát importálni.

 

Amennyiben olyan helyzet áll elő, amikor mindenhol nagyon hideg lesz, kevés lesz a szél és gondok lesznek az áramtermeléssel, akkor nehéz lesz fenntartani minden területen a megszokott áramellátást.”

– jelentette ki Emmanuelle Vargon, aki elmondta azt is, hogy a biztonságos áramellátás érdekében 10 százalékkal kellene csökkenteni az áramfelhasználást a cégeknek és magánfogyasztóknak együttesen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére