Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaország nem aggódik különösebben az orosz földgáz kiesése miatt

888.hu

2022.08.31. 13:00

Normál időjárás esetén nem lesz gondja télen Franciaországnak a gázellátással, mert jelentős gáztartalékot halmozott fel, de egy átlagosnál hideg időjárás mellett felmerülhetnek ellátási nehézségek – nyilatkozta Emmanuelle Vargon, az energiapiaci szabályozásért felelős bizottság vezetője szerdán.

 

Az illetékes rámutatott arra, hogy Franciaország teljes gázimportjában az orosz részesedést 17 százalékról 9 százalékra csökkentették, most pedig meg is szűnt, így a tél folyamán más forrásokból folytatják a földgáz beszerzését. A bizottság vezetője ugyanakkor elismerte, hogy elkerülhetetlenül emelkedni fog a földgáz ára.

Franciaországban jelenleg a földalatti gáztározók szinte tele vannak, töltöttségük 91 százalék és szeptember végére, október elejére eléri a 100 százalékot.

 

Ezek a készletek a fogyasztás 25 százalékét fedezik, záloga a biztonságos gázellátásnak, de a töltöttségi szint elkerülhetetlenül csökkenni fog a tél folyamán.”

– mondta Emmanuelle Vargon, hozzátéve: extrém hideg és enyhe gázhiány esetén elsősorban a vállalatoknál zárják el a gázcsapot, a háztartások ellátását ez nem befolyásolja.

 

Az áramról szólva az illetékes azt mondta, hogy Franciaországban jelenleg több atomreaktor javítása tart, ezért a szomszédos országoktól kell villamosenergiát importálni.

 

Amennyiben olyan helyzet áll elő, amikor mindenhol nagyon hideg lesz, kevés lesz a szél és gondok lesznek az áramtermeléssel, akkor nehéz lesz fenntartani minden területen a megszokott áramellátást.”

– jelentette ki Emmanuelle Vargon, aki elmondta azt is, hogy a biztonságos áramellátás érdekében 10 százalékkal kellene csökkenteni az áramfelhasználást a cégeknek és magánfogyasztóknak együttesen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére